Türkiye medyasından temsilciler, Londra'da ağırlandı

Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği, yerel medya temsilcilerini Londra'da ağırladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet yürüten Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği, Avrupa Bakanlığı Sivil Toplum İletişim ve Kültür Başkanlığı’nca yürütülen ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda’ projesi kapsamında bazı mesleki etkinliklerde bulunmak üzere İngiltere’ye bir ziyaret gerçekleştiren Türkiye’deki yerel basın temsilcilerini ağırladı.



Türkiye’deki yerel basın temsilcileri Avrupa Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı’nca yürütülen ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda’ projesi kapsamında bazı mesleki etkinliklerde bulunmak üzere İngiltere’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerden biri de 27 Haziran 2013 Perşembe günü Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri ve İngiltere'deki Türk basın mensuplarının da katılımıyla Yunus Emre Enstitüsüne yapıldı. 



Londra Büyükelçiliği Basın Müşaviri Emin Tuğrul, Basın Ateşesi Ahmet Duran ve Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkanı Alpaslan Düven ve Avrupa Medya Gurubu Vatan Öz'ün katılımlarıyla gerçekleşen tanışma toplantısında İngiliz ve Türk yerel basını hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 



Türkiye'nin çeşitli yerel basın temsilcilerinin yanı sıra Avrupa Birliği Bakanlığı temsilcilerinden de oluşan heyet, İngiltere'de karşılaştıkları ilgi ve misafirperverlikten çok  memnun olduklarını ve kendilerini İstanbul'da gibi hissettiklerini belirtti.



Toplantıda karşılıklı tanışmanın ardından söz alan Kayseri basınından Ülker Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zeynep Mülayim,  yerel medya olarak en çok karşılaştıkları sorunları aktardı ve benzer sıkıntıların İngiltere'de de yaşanıp yaşanmadığını sordu. Bunun üzerine söz alan Alparslan Düven, İngiltere'nin de kendine has yerel basınında karşılaşılan engel ve zorluklar hakkında örnekler üzerinden giderek katılımcılarla paylaştı.



İngiltere'de insan faktörünün öneminin altını çizen Düven, telif haklarına da üst düzey bir hassasiyet gösterildiğini belirtti. Türkiye'de yerel medyanın özellikle seçim dönemi daha yoğun olduğunu belirten katılımcılar en önemli gelir kaynağının reklamlardan sağlandığı, devlet desteği alamıyor olmalarının alt yapı gelişimlerinde önemli bir engel olarak karşılarına çıktıklarını söyledi.



Zaman zaman öz eleştiride de bulunan Türk yerel medyası mensupları, yerel medya geleneği ve kültürünün gelişiminde devletle daha fazla işbirliği içerisine girilmesi üzerinde durdu. İnternet haberciliği, basın etiği, maddi imkanlar ve kalifiye eleman eksikliği konuları dikkat çeken konu başlıkları olarak göze çarptı.

Toplantı sayesinde İngiltere ve Türk basını  hakkında daha fazla bilgi sahibi olduklarını dile getiren heyet daha sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından iyi dileklerle bir sonraki ziyaretleri için Yunus Emre Enstitüsünden ayrıldı.


Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Son halini gören herkes aynı yorumu yaptı Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Restorandaki yangından acı haber geldi