Türk vatandaşlarını tahliye eden gemiler Beyrut'tan ayrıldı. Bakan Fidan'dan açıklama geldi

Dışileri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan'daki Türk vatandaşlarını tahliye eden ve Lübnan'a insani yardım götüren iki geminin, Beyrut'tan ayrılarak Mersin'e doğru yola çıktığını duyurdu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

İsrail’in saldırısı altındaki Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarını tahliye eden gemi Beyrut Limanı’ndan ayrıldı. Konuya ilişkin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

TÜRK VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDEN GGEMİ YOLA ÇIKTI

Fidan açıklamasında, Lübnan'daki Türk vatandaşlarını güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerin, Beyrut'tan ayrılarak Mersin'e doğru yola çıktığını belirtti. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklaması şöyle;

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, Lübnan'daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz, Beyrut'tan ayrılarak Mersin'e doğru yola çıktı. Ülkemiz, İsrail'in bölgede yaydığı savaşın yarattığı insani kriz karşısında bölge halklarına yardım elini uzatmaya ve yurt dışındaki vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için her adımı atmaya devam edecektir"

Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!