Türk sinemasının efsane ismi Ömer Vargı'nın yaşam hikayesi anlatılıyor: Bu Filmde Ben de Vardım
Kitap; Türkiye’nin önde gelen, yönetmen ve yapımcılarından Ömer Vargı'nın setlerden ödül törenlerine uzanan zorlu yolculukların hikayesini anlatıyor. “Bu Filmde Ben de Vardım’’da gişe rekoru kıran Eşkıya filminin ve Cem Yılmaz’ın ilk sinema filmi “Her Şey Çok Güzel Olacak’’ın yapım süreçlerine dair detaylar yer alıyor. “Bu Filmde Ben de Vardım’’, 16 Eylül Pazartesi itibariyle raflarda yerini alacak.
Türkiye’nin önde gelen, yönetmen ve yapımcılarından Ömer Vargı, tanıklıklarıyla Türkiye’de reklam filmciliği ve Türk sineması tarihinin 1970’lerden 2000’li yıllara uzanan bölümünü anlatıyor.
Türkiye’nin çok sevdiği hikayelerin kitlelere ulaşmasında önemli payı olan yapımcı ve yönetmen Ömer Vargı’nın yaşadıklarını, tanıklıklarını anlatan “Bu Filmde Bende Vardım” adlı otobiyografisi Humanist Kitap tarafından yayına hazırlandı.
Sadece bir yönetmen ve yapımcı değil, aynı zamanda vizyoner ve yenilikçi bir girişimci olarak yasadıklarını kendine özgü nesnelliği ile aktaran Vargı, eşyazar Şeyda Taluk ile zorlukların nasıl fırsata dönüştüğünü, başarının ardındaki görünmeyen emeği ve hayatta iz bırakmanın ne anlama geldiğini okurlarla paylaşıyor.
Vargı’nın Ankara’da geçen çocuklukla başlayan hikayesi, ilk Yeşilçam deneyimi olan Yılmaz Güney’in Endişe filminden, Türkiye’de reklam filmciliğinin ilk günlerine, ardından Türk sinemasının en çok izlenen filmlerinin yapımcılığına uzanıyor.
Kitap, reklam dünyasındaki önemli adımların, gelişmelerin yanı sıra, “Her Şey Çok Güzel Olacak’’, “Kabadayı’’, “İnşaat’’, “Anadolu Kartalları’’, “Amerikalı’’, “Eşkıya’’, “Gönül Yarası’’ gibi Türk sinemasına damgasını vuran filmlerin ardındaki yaratıcı süreci gözler önüne seriyor.
“Bu Filmde Ben de Vardım’’, 1960’lı yılların Ankara’sını, Vargı’nın yirmi yaşında asistanlıkla başlayan sinema yolculuğunu, 1970’li yılların sonlarına doğru İstanbul’da başlayan reklam filmi yönetmenliği ve reklam dünyasında yaşadıklarını, ardından yeniden sinemayla buluşmasını, kısaca hayatının dönüm noktalarını herkesin kendisinden bir parça bulacağı bir biçimde anlatıyor.