Türk futbolunu sarsan ölüm: Sol Bamba, 39 yaşında hayatını kaybetti

Türk futbol dünyasını sarsan bir ölüm yaşandı. Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Sol Bamba 39 yaşında hayata veda etti.

Manisa maçı öncesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba'nın kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Fildişi Sahilli teknik adam, futbolculuğu döneminde Trabzonspor'da da forma giymişti.

ADANASPOR'DAN AÇIKLAMA

Adanaspor, Sol Bamba'nın vefat haberi şu açıklamayla duyurdu:

"Dün oynanan Manisa Futbol Kulübü müsabakası öncesi rahatsızlanan Teknik Direktörümüz Souleymane Bamba Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve burada verdiği yaşam savaşını malesef kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere camiamızın başı sağolsun."

2021 yılında lenf kanserine yakalanan Sol Bamba'nın, 2024 yılında kanseri tamamen yendiği, hastalığının kısa bir süre önce nüksettiği öğrenildi.

SOL BAMBA KİMDİR?

Souleymane Bamba, 13 Ocak 1985 tarihinde Fransa'da dünyaya geldi. Fildişi Sahilli millî futbolcu ve teknik direktör olan Bamba, futbol kariyerine henüz 14 yaşında Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain'de başladı. Başarılı performansı ile dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodžić tarafından 2004 yılında A takıma alındı. A takımda sadece 2 maçta forma şansı bulan Bamba, Vahid Halilhodžić ile kavga edince Dunfermline Athletic takımına transfer oldu. Futbol kariyeri ardından 2023 yılında teknik çalışma antrenörü olarak Cardiff City'de görev aldı. ardından Adanaspor'da teknik direktör olarak bulunuyordu.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!