Türk denizcinin Hollanda'da şüpheli ölümü. Ölüm haberini aileye sosyal medyadan verdiler

Hollanda'da yaşayan Özenç Sarıyıldız, Rotterdam limanında çalıştığı gemide hayatını kaybetti. Limandan sorumlu Hollanda, Sarıyıldız'ın ölümü hakkında kapsamlı bir soruşturma yapmadı. Sarıyıldız'ın ailesine, ölüm haberi ise sosyal medyadan verildi.

Dokuz8Haber'in haberine göre; Türkiye menşeli bir firmanın, Panama bayraklı kuru yük gemisinde kamarot olarak çalışan Özenç Sarıyıldız, iddiaya göre 3 Aralık Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece Hollanda Rotterdam limanında çalıştığı gemiye binerken geminin merdivenlerindeki güvenlik açığı sebebiyle suya düştü. Arama kurtarma faaliyetleri sonucunda 44 yaşındaki Sarıyıldız’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Olay görgü tanıkları ve yakınlarının ifadelerine göre Cumartesi akşamı Rotterdam şehrinde gezmek üzere indiği gemiye döndüğünde, güverteye çıkarken merdivenlerde dengesini kaybederek suya düştü. Sarıyıldız’ın düştüğünü gören güvertede görevli nöbetçi personelin, suya can yeleği atarak yardım sağlamaya çalıştığı ifade edildi.

HABERİ SOSYAL MEDYADAN VERDİLER

Sarıyıldız’ın vefatını çalıştığı firmanın yetkililerinden Instagram mesajı (DM) üzerinden öğrenen aile yakınları, olayın ihmal kaynaklı taksirle ölüme neden olma mı yoksa kasıtlı yapılan bir cinayet mi olduğunun araştırılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Sarıyıldız ailesi Özenç Sarıyıldız’ın naaşını olaydan 5 gün sonra 8 Aralık Cuma günü ikamet ettiği Manisa’nın Akhisar ilçesinde defnetti.

GÜVENLİK AÇIKLARI ÖLÜMLERE NEDEN OLUYOR

Sarıyıldız'ın ölümünün ardından, denizcilik sektöründeki çalışma şartları ve güvenlik önlemleri yeniden gündeme geldi. Uzmanlar, gemilerde güvenlik açığı olmaması gerektiğini ve bunun için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Özellikle farklı ülke bayrakları altında faaliyet gösteren gemilerin sigortasız işçi çalıştırmaya yönelik uygulamalarının, gemilerdeki güvenlik zafiyetleri ile birleştiğinde Sarıyıldız’ın vefatında olduğu gibi büyük sonuçlara sebebiyet verdiğinin altını çizen uzmanlar, güvenlik tedbirleri ve fiziki koşulların daha kapsamlı şekilde denetlenmesi gerektiğini dile getiriyor.

Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO), gemilerdeki merdivenlerin ve diğer giriş-çıkış yollarının güvenli olması için çeşitli yönergeler yayınladığını, bu yönergelere göre, merdivenler sağlam ve düzgün, basamakları kaymaz malzemeden yapılmış ve yeterli aydınlatmaya sahip olması gerektiğini dile getiren uzmanlar, denizcilik firmalarının bu yönergelere uymaması halinde bir çok vakanın olasılık dahilinde olduğunu belirtiyor.

Galatasaray, Bodrumspor'u tek golle geçti Narin Güran cinayetinde kritik gelişme Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! En yüksek emekli promosyonu veren bankalar O Ses Türkiye'ye damga vurmuştu! İşte son hali... 11 kilo verdi! Demet Akalın'ın son hali olay oldu