Tupperware Brands iflas başvurusunda bulundu

Dünyanın önde gelen saklama kabı üreticilerinden Tupperware Brands, iflas başvurusunda bulundu. Şirketin borcunun 700 milyon doları aştığı öğrenildi. Şirket hisselerinde sert düşüş yaşandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Dünyaca ünlü saklama kabı üreticisi Tupperware Brands, bugün yaptığı açıklamada iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

Türk mutfaklarının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan Tupperware, özellikle ev hanımlarının gözde markasıydı. 2000'li yılların ilk bölümüne damgasını vuran şirket, son yıllarda düşen satış oranlarının ardından mali darboğaza girmişti. Pandemi sonrası uygulanan yüksek faiz oranları nedeniyle borçlarını çevirmede zorluk yaşayan şirket, ABD'de yaptığı mahkeme başvurusu ile iflasını resmen duyurdu.

700 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE BORCU VAR

Şirketin CEO'su Laurie Ann Goldman, iflasa gerekçe olarak dünyada uygulanan makroekonomi politikalarını gerekçe gösterirken, tüm alternatif yolların düşünüldüğünü ve iflas başvurusu yapmanın en iyi seçenek olduğunu belirtti.

ÖDEME YAPMAYA DEVAM EDECEK

Şirket, markasını korumak ve “Tupperware'in dijital öncelikli, teknoloji odaklı bir şirkete dönüşümünü daha da ilerletmek” amacıyla işletmenin satış süreci için mahkeme onayı arayacağını söyledi.

Şirket ayrıca iflas işlemleri sırasında faaliyetlerine devam etmek için onay arayacağını ve çalışanlarına ve tedarikçilerine ödeme yapmaya devam edeceğini belirtti. Goldman, “Bu süreç boyunca değerli müşterilerimize sevdikleri ve güvendikleri yüksek kaliteli ürünlerle hizmet vermeye devam etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

HİSSELERİ ÇAKILDI

Firmanın hisseleri pazartesi günü 0.5099 dolardan işlem gördü. Bu değer geçtiğimiz yıl aralık ayında 2.55 doların üzerindeydi.

Tupperware, geçen yıl yeni bir yönetim ekibinin atanmasının ardından büyümeyi ateşlemek için operasyonlarını modernize etmek ve verimliliği artırmak için stratejik bir plan uyguladığını açıkladı.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!