TRT Vagonu yola çıktı

'TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi' olarak yurt içinde ve dışında kullanılmak üzere hazırlanan 'TRT Müzesi Vagonu', Ankara Gar'dan uğurlandı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 50. Yıl kutlamaları çerçevesinde 'TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi' olarak yurt içinde ve dışında kullanılmak üzere hazırlanan 'TRT Müzesi Vagonu', Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından Ankara Gar'dan uğurlandı.



Bakan Elvan, TRT'nin geçmiş yıllardaki yayınlarından görüntüleri izlediğinde geçmiş yıllara döndüğünü ve çok duygulandığını belirtti. 



TRT ve TCDD'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen TRT Vagonu projesi ile o dönemi bilenlerin yaşadığı duyguları, müzeyi ziyaret eden çocuk ve gençlerin de yaşama imkanı bulacağını belirten Elvan, 'Bir anlamda bu vagon geçmişimiz ile bugünümüzü buluşturuyor ve iki dönem arasında bir gönül bağı kuruyor' dedi.



TRT'nin son 11 yılda büyük atılımlar yaptığını anlatan Bakan Elvan, 15 televizyon ve 15 radyo kanal sayısına ulaşmanın önemli bir başarı olduğunu söyledi. TRT'nin en fazla dilde yayın yapan kuruluşlardan biri olduğuna işaret eden Elvan, TRT'nin sosyal ve kültürel hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade etti.



TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de bugün düzenlenen 50. yıl etkinlikleri içerisinde en anlamlı olanının TRT Vagonu olduğunu söyledi. Vagonun içinde TRT'nin yayına başladığı dönemden bugüne kadar kullandığı cihazların yer aldığını belirten Şahin, ilk olarak İzmir'e gidecek trenin sonrasında 20 ili gezeceğini bildirdi.



Trenin uğradığı illerde TRT sanatçılarınca Türk Halk ve Türk Sanat Müziği konserleri verileceğini kaydeden Şahin, başta Bakan Elvan ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.



TCDD Genel Müdürü Karaman da TCDD'nin bir yandan demiryollarını her alanda ayağa kaldırmaya çalışırken, bir yandan da sosyal ve kültürel projeleri hayata geçirdiğini söyledi.



Daha önce TRT ile 'Tren Penceresinden', 'Bu Diyar' ve 'Garlar' gibi bir çok sosyal projeye imza attıklarını hatırlatan Karaman, vatandaşların, her iki kurumun saklı değerlerini ve zenginliklerini TRT aracılığıyla öğrendiğini ifade etti.



Karaman, şimdi de TRT Vagonu'nun 3-7 Şubat tarihleri arasında Türkiye'yi gezerek, istasyonlarda garlarda vatandaşları TRT Müzesi ile buluşturacağını söyledi.



TRT Vagonu



Yayıncılık tarihinin en eski mikrofonlarından bugünün sanal stüdyolarına, tarihi giysilerden Atatürk'ün kullandığı mikrofonlara, radyo tiyatrolarından tarihi filmlerde kullanılan oklara kadar birçok objenin yer aldığı TRT Müzesi Vagonu; dört yıllık bir çalışmanın sonucu hazırlandı.



Türkiye'nin ilk radyo yayınlarının başladığı 1927'den itibaren Türkiye'nin yayıncılık ve toplumsal alanda geçirdiği her türlü teknolojik, sosyolojik, ekonomik ve kültürel gelişmenin bugüne ve sonraki nesillere taşınması amacıyla hazırlanan TRT Müzesi Vagonu 3- 7 Şubat 2014 tarihleri arasında İzmir/ Alsancak Gar'da vatandaşların ziyaretine açılacak.



Türkiye radyoları ve ekranlarından sesler, renkler ve anılarla yola çıkan 'TRT Müzesi Vagonu'nun yolculuğu, 14 Mayıs'a kadar devam edecek ve TRT Müzesi Vagonu'nun yolculuğu 14 Mayıs'a kadar devam edecek ve vagon, 20 ilde vatandaşların ziyaretine açılacak. AA


İş insan sahte alkolden hayatını kaybetti Narin Güran cinayetinde korkunç plan ortaya çıktı! İnanmayacaksınız Ama Emeklilere Bedava Oldu! Narin'in iç çamaşırında sperm çıktı iddiası... Fatih Terim'in ilk hedefi Hakim Ziyech Rafa Silva'nın talebi soğuk duş etkisi yarattı