Topraktan "sonsuza dek" güç üretebilen yakıt hücresi geliştirildi

Bilim insanları, topraktan elde edilen elektrikle sonsuz güç sağlayabilen yeni bir yakıt hücresi türü geliştirdi.

ABD'deki Northwestern Üniversitesi'nden bir ekip, kitap boyutundaki ünitenin tarımda kullanılan sensörlerin yanı sıra Nesnelerin İnterneti'ndeki (fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağı -çn.) uzak cihazlara güç sağlamak için kullanılabileceğini söylüyor.

Toprakta doğal olarak bulunan bakterilerden elektrik üreterek çalışan bu teknoloji, zehirli ve yanıcı pillere sürdürülebilir ve yenilenebilir bir alternatif sunuyor.

Northwestern Üniversitesi'nden inşaat ve çevre mühendisliği doçenti George Wells, "Bu mikroplar her yerde bulunuyor; zaten her yerde toprakta yaşıyorlar" dedi.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Onların elektriğini yakalamak için çok basit tasarımlı sistemler kullanabiliriz. Bu enerjiyle şehirlerin tamamına güç sağlamayacağız. Ancak pratik, düşük güçlü uygulamalara yakıt sağlamak için çok küçük miktarlarda enerji yakalayabiliriz.
Toprak bazlı mikrobiyal yakıt hücresi, mikroorganizmalardan elektrik üretmeyi başaran ilk kişi olan Britanyalı botanikçi Michael Cressé Potter'ın geliştirdiği 113 yıllık teknolojiye dayanıyor.

Foster's Brewing'in bira fabrikası atık suyundaki mayayı elektriğe dönüştürmek için bir prototip kullanmasıyla ilk ticari uygulamaların önerilmesi 21. yüzyılı bulmuştu.

Bu yeni yakıt hücresi, toprak nemini ölçen ve dokunmayı algılayan sensörlere güç sağlamak için ıslak ve kuru koşullarda test edildi ve benzer teknolojilere göre yüzde 120 daha uzun çalıştı.

Araştırmayı yöneten Northwestern mezunu Bill Yen, "Nesnelerin İnterneti'ndeki cihazların sayısı sürekli artıyor. Bu cihazlardan trilyonlarca olduğu bir gelecek hayal edersek, her birini lityumdan, ağır metallerden ve çevreye tehlikeli toksinlerden üretemeyiz" dedi. 

Merkezi olmayan bir cihaz ağına güç sağlamak için düşük miktarda enerji sağlayabilecek alternatifler bulmamız gerek... Toprakta mikropların parçalayabileceği organik karbon olduğu sürece, bu yakıt hücresi potansiyel olarak sonsuza kadar çalışabilir.

Araştırma 12 Ocak'ta Proceedings of the Association for Computing Machinery on Interactive, Mobile, Wearable and Ubiquitous Technologies akademik dergisinde yayımlandı.

İş insan sahte alkolden hayatını kaybetti Narin Güran cinayetinde korkunç plan ortaya çıktı! İnanmayacaksınız Ama Emeklilere Bedava Oldu! Narin'in iç çamaşırında sperm çıktı iddiası... Fatih Terim'in ilk hedefi Hakim Ziyech Ünlü profesör Canan Karatay'a şok!