Topraktan fışkırdı 1 kilosu tam 600 bin TL! Bunu eken servetine servet katıyor. Hasat sonrası fiyatı dudak uçuklattı

Kimse bilmiyordu ortaya çıktı, bu ürünü ekenler paraya para demiyor. Bu bitkiyi yetiştirenler hem kilosunu neredeyse 600 bin liraya varan rakamlara satarken ülke ekonomisine de katkı sağlıyor..

Türkiye tarım alanında önemli bir potansiyele sahip ve bu alanda üretim yapanlar ciddi bir servet elde edebiliyor. Özellikle safran gibi değerli bitkilerin yetiştiriciliği, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

Hasat sonrası elde edilen ürünlerin değeri oldukça yüksek olabiliyor. Örneğin safranın kilosu 600 bin TL'ye kadar alıcı bulabiliyor. Bu durum, tarım sektöründe çalışanların emeklerinin karşılığını oldukça yüksek rakamlarla alabildiğini gösteriyor. Son dönemde Türkiye'de safran yetiştirenlerin sayısı da giderek artıyor.

Gerçekgündem'deki habere göre dünyanın en değerli baharatlarından olan ve değeri nedeniyle gram ile satılan safranın kilogram fiyatı 600 bin liraya ulaştı. Bir avuç içerisine sığan 4 gram safran ile 1 gram altının fiyatı, aynı seviyeye geldi.

SAFRANIN FAYDALARI NELERDİR?

Safran, yüzyıllardır tıbbi ve kozmetik alanlarda kullanılan bir bitki olup, birçok faydası bulunmaktadır. Safranın faydaları arasında antioksidan özellikleri sayesinde hücreleri koruması, sindirim sistemini düzenlemesi, depresyon ve anksiyeteyi azaltması, göz sağlığını desteklemesi ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olması gibi etkiler bulunmaktadır. Ayrıca safranın cilt üzerinde de olumlu etkileri vardır, antioksidan içeriği sayesinde cildi besler ve gençleştirir. Tüm bu faydalarıyla safran, sağlık ve güzellik alanında önemli bir bitki olarak kabul edilmektedir.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!