Toplu dua sırasında izdiham! Can kaybı 121'eyükseldi. 80 bin kişiye izin verilen ayine 250 bin kişi katılmış

Hindistan'ın kuzeyindeki bir Hindu dini toplantısında dün yaşanan izdihamda can kaybı 121'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 112'sinin kadın olduğu açıklandı. Korkunç ihmal ortaya çıktı. 80 bin kişiye izin verilen ayine 250 bin kişi katılmış

Kaynak: A.A

Hindistan'ın kuzeyindeki bir Hindu dini toplantısında dün izdiham yaşanmıştı. Tablo giderek ağırlaşıyor. 

80 BİN KİŞİYE İZİN VERİLEN AYİNE 250 BİN KİŞİ KATILDI

Yetkililer, polisin 80 bin kişiye izin vermesine rağmen 250 bin kişinin katıldığı ayinde hayatını kaybedenlerin sayısının 121’e yükseldiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin 112’sinin kadın olduğunu aktaran yetkililer can kaybının artmasından endişe ediyor. Yetkililer can kayıplarının büyük bir kısmının boğulma bir kısmının ise ezilme sonucu yaşandığını bildirdi.

İZDİHAMIN NEDEN YAŞANDIĞI AÇIKLANDI

İzdihamın nedeni henüz netlik kazanmazken, Uttar Pradesh Eyalet Başbakanı Yogi Adityanath, izdihamın kalabalığın etkinlikten sonra aşağı inmekte olan din adamına dokunmak için sahneye doğru itmeye başlamasıyla meydana geldiğini söyledi.

Polis, izdihamla ilgili soruşturma başlattıklarını ve sorumlular hakkında işlem yapılacağına vurguladı.

Hindistan'da büyük dini festivaller sırasında ibadet alanlarında ölümcül kazalar sıkça yaşanıyor.

HİNDİSTAN'IN İZDİHAM GEÇMİŞİ

2016 yılında Hinduların yeni yılınının kutlandığı bir tapınakta havai fişek gösterisinin neden olduğu büyük bir patlamanın ardından en az 112 kişi hayatını kaybetmişti.

Patlama beton binaları parçalamış ve binlerce kişinin toplandığı Kerala eyaletindeki bir tapınak kompleksinde yangın çıkmasına neden olmuştu.

2013 yılında Madhya Pradesh'teki bir tapınağın yakınındaki köprüde yaşanan izdihamda da 115 din adamı ölmüştü.

Bölgede 400 bin kadar insan toplanmış ve köprünün çökmek üzere olduğuna dair bir söylentinin yayılmasının ardından izdiham meydana gelmişti.

Yapı Kredi 46 bin TL promosyon verme kararı aldı AFAD duyurdu: iki ilde deprem oldu Kuvvetli geliyor. İstanbullular hazırlıklı olun Jose Mourinho, Filip Kostic'i transfere ikna etti Akaryakıt fiyatlarına çok büyük zam yapıldı! Sisteme bildirilmeyen 380 ton tespit edildi