TL'nin daha değerli olduğu ülkeler listesi 2024! En ucuz yurt dışı tatili nerede yapılır?

Yurt dışına çıkmak artık günümüzde çok zor. Yalnızca alt kesim değil, orta kesimden Türk vatandaşlar bile yurt dışı tatili artık hayal oldu diyebiliriz. Hayatında bir kez olsun yurt dışında tatil yapmak isteyenler, TL'nin daha değerli olduğu ülkeler listesi 2024 araştırması yapıyor. Peki, En ucuz yurt dışı tatili nerede yapılır? Türkiye'den en ucuz hangi ülkeye gidilir? İşte o ülkeler...

Son zamanlarda Türkiye ekonomisini düşündüğümüzde artık yurt dışında değil yurt içinde bile tatil yapmak daha zor hale geldi. Yaz tatil, ve bayram tatilinde dünyayı keşfetmek isteyenler, en az para harcayarak nasıl tatil yapacaklarını araştırıyor. Bu kapsamda, TL'nin daha değerli olduğu ülkeler listesi 2024 merak ediliyor. Peki, en ucuz yurt dışı tatili nerede yapılır? Hangi Balkan ve Avrupa ülkesi daha ucuz? İşte hem daha az para harcayabileceğiniz hem de Türk Lirası'nın daha değerli olduğu ülkeler...

 

TL'NİN DAHA DEĞERLİ OLDUĞU ÜLKELER LİSTESİ 2024

TL'yi diğer ülkelerin para birimleri ile karşılaştırdığımızda 2024 yılında karşımıza şöyle bir liste çıkıyor:

İran

1 İran Riyali (17 Haziran 2024 tarihinde) 0,00078 Türk Lirası'dır. İran, uzun süredir ekonomik yaptırımlar altındadır. Bundan dolayı para birimi oldukça değersizdir.

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Venezuela

1 Venezuela Bolivarı 0,90800 TL'dir. Dünyanın en değersiz para birimlerinden biri olan Bolivar, yüksek enflasyon ve ekonomik kriz etkisindedir.

Dışişleri Bakanlığı Resmi ve umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, 90 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

Zimbabve

1 Zimbabve Doları 1.25 TL'dir. Zimbabve doları ise ekonomik sorunları ve hiper enflasyon sebebiyle oldukça değersizleşmiştir.

Karşılıklı olarak her kategorideki pasaport hamilleri için vize yükümlülüğü bulunması nedeniyle Zimbabve'ye gitmeden önce vize alınması gerekmektedir.

Vietnam

1 Vietnam Dongu (VND) 0,0013 Türk Lirası'dır.

Vietnam Dongu, diğer ülkelerin para birimlerine karşı çokça düşük değerdedir.
Vietnam’a seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız vizeye tabidir. Söz konusu vatandaşlar, Vietnam’a gerçekleştirecekleri seyahatlerine başlamadan önce yerleşik oldukları ülkelerdeki Vietnam temsilciliklerinden gerekli giriş vizesini almaları önem taşımaktadır.

Endonezya

1 Endonezya Rupiahı (IDR) 0,0020 TL'dir.

Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları, turistik amaçlı ziyaretlerle sınırlı kalmak ve belirlenen havaalanı ve limanlardan giriş yapmak kaydıyla Endonezya'yı ziyaretlerinde 30 gün süreyle vizeden muaftırlar. 30 günlük muafiyet süresi uzatılamamaktadır.

Paraguay

1 Paraguay Guaranisi (PYG) 0,0044 Türk Lirası'dır.

Resmi ve umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları vizeden muaftırlar. Resmi ve umuma mahsus pasaport sahibi Paraguay vatandaşları ise 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü aşmamak kaydıyla ülkemize yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

Kamboçya

1 Kamboçya Rieli (KHR) 0,0080 Türk Lirası'dır.

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 30 gün geçerli turistik amaçlı vizeler, Kamboçya’nın ülkemizdeki Fahri Konsolosluğunun yanı sıra, sınır kapılarında da verilmektedir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 30 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

EN UCUZ YURT DIŞI TATİLİ NEREDE YAPILIR?

Saydığımız ülkelerin para birimi TL karşısında düşüktür. Bunun dışında bu ülkelere gitmek istemiyorsanız, çok olmasa da ucuz tatil yapabileceğiniz bazı ülkeler vardır. Bunlar; 2024 yılı itibariyle Gürcistan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Sırbistan, Makedonya, Bulgaristan, Moldova sayılabilir. 

1. Gürcistan

Türkiye'ye yakın olan Gürcistan'ı vizesiz seyahat edebilirsiniz. Burada Batum ve Tiflis şehirlerinde konaklayabilirsiniz.

1 Gürcistan Larisi'si 11,44 Türk Lirası'dır.

2. Arnavutluk

Vizesiz seyahat edilebilen Arnavutluk, Arnavutluk, tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeker.  Sahil kasabaları ve başkent Tiran, tatil için ekonomik olabilir.

1 Arnavutluk Leki (ALL) 0,35 Türk Lirası'dır.

3. Bosna-Hersek

Türk vatandaşlarına vizesiz olan Bosna-Hersek, tarihi, doğal güzellikleri ile kültürel zenginliklere sahiptir. Saraybosna ve Mostar gibi şehirlerde uygun fiyatlı tatil yapabilirsiniz.

1 Bosna-Hersek Konvertibl Markı (BAM) 17,97 Türk Lirası'dır.

4. Sırbistan

Türk vatandaşlarına vizesiz olan Sırbistan'da Belgrad'da kültürel ve tarihi zenginlikler ile uygun fiyatlı bir tatil yapabilirsiniz.

1 Sırbistan Dinarı (RSD) 0,30 Türk Lirası'dır.

5. Makedonya

Vizesiz seyahat imkanı sunan Makedonya, başkent Üsküp ve Ohrid Gölü çevresinde uygun fiyatlı konaklama ve yeme-içme seçenekleri sunar.

1 Makedonya Dinarı (MKD) 0,57 Türk Lirası'dır.

6. Bulgaristan

Bulgaristan vize gerektirse de kısa süreli seyahatlerde uygun fiyatlı tatil imkanları sağlar. Sofya, Plovdiv ve Karadeniz kıyısındaki tatil beldeleri ekonomik olabilir.

1 Bulgar Levası (BGN) 17,96 Türk Lirası'dır.

7. Moldova

Vizesiz seyahat imkanı sunan Moldova, başkent Kişinev ve Orheiul Vechi gibi tarihi yerleri ile uygun fiyatlı tatil imkanı sunar.

1 Moldova Leyi (MDL) 1,84 Türk Lirası'dır.

Amca Salim Güran'dan flaş talep! Narin cinayetinde görüntüler ortaya çıktı Van Bronckhorst, Salih Uçan'ı gözden çıkardı TOKİ'den Yüzde 25 İndirim Kampanyası Görenler gözlerine inanamıyor! Dolar Almak Dolar Satmak İsteyenler Dikkat