Tijen Karaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Tijen Karaş nerede, şu an ne iş yapıyor?

TRT Haber ekranlarında spiker Oya Eren Özkan'ın, 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesinde TRT spikeri Tijen Karaş'ın giydiği mavi cekete benzer giydiği kıyafet dikka çekti. Karaş, darbe gecesinde bildiri okumuştu ve yaşadığı zor anlar hafızalarda yer edinmişti. Peki, Tijen Karaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Tijen Karaş nerede, şu an ne iş yapıyor? İşte hayatı...

Tijen Karaş, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişim gecesinde TRT ekranlarında FETÖ'nün 'darbe bildirisini' okumuştu. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in ölümünü sunan TRT Haber spikeri Oya Eren Özkan'ın giydiği mavi takım elbise, Karaş'ın darbe gecesinde ekranlarda giydiği takıma benzerliği ile dikkat çekti. Özkan, Gülen'in ölümünü, "Vatan haini, din düşmanı Fetullah Gülen’ öldü" sözleriyle duyurdu. Özkan'ın kıyafetindeki 15 Temmuz Darbe girişimi detayı dikkat çekerken Tijen Karaş'ın şu an ne yaptığı merak konusu oldu. Peki, Tijen Karaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Tijen Karaş nerede, şu an ne iş yapıyor?

TİJEN KARAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Tijen Karaş 28 Ocak 1975 tarafından Ankara'da dünyaya geldi. 3 kardeş olan ve ailenin ortanca kızı olan Karaş, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. Haber dünyasına adım atmadan önce TRT Avrasya kanalında bir program ve Türk Haberler Ajansında "Sanat ve Politika" isimli bir köşe sundu.

TRT Haber'de 15 Temmuz askeri darbe girişimi bildirisini okuyan Karaş, daha sonra bildiriyi silah zoru ile okuduğunu ifade etti. Kamuoyu Yurtta Sulh Konseyi'nin varlığından ilk defa TRT ekranlarında Tijen Karaş'ın okuduğu darbe bildirisi ile haberdar oldu.

TİJEN KARAŞ NEREDE, ŞU AN NE İŞ YAPIYOR?

Tijen Karaş'a, FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesinde TRT ekranlarında zorla bildiri okutulmuştu. Karaş, yaşadığı olayın ardından kalbinde bulunan tümör nedeniylr rahatszılandı. Ancak Karaş 6 Ocak 2020 tarihinde ekranlara geri döndü.

TİJEN KARAŞ 15 TEMMUZ OLAYI NE?

15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimi sırasında, FETÖ'cü askerler TRT'ye baskın yaptı ve sunucu Tijen Karaş'a darbe bildirisini hatasız bir şekilde okuması için defalarca prova yaptırdı.
Ankara’daki TRT Genel Müdürlüğü binasına yaklaşık 300 darbeci asker girdi ve hazırladıkları korsan bildiriyi Karaş’a silah tehdidiyle zorla okuttu.

Karaş’ın ifadesine göre, darbeciler kendilerini DAEŞ’e karşı güvenlik amacıyla orada olduklarını söyleyerek, rejiye indirilen personeli yere yatırdılar. Karaş ayrıca, askerlerin aralarında işbirlikçi olabileceğinden şüphelenerek, her türlü hareket halinde vur emri verdiklerini de belirtti.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!