Tesla düğmeye bastı: Elektrikli kamyonete FSD yazılımı geliyor, Cybertruck adeta coşacak

Elon Musk'ın otomobil şirketi Tesla, geçtiğimiz aylarda satışa sunduğu Cybertruck kamyoneti için FSD yazılımını test etmeye başladı. Tıpkı diğer Tesla otomobillerde olduğu gibi sürüş esnasında yazılım, şoföre müdahale edebilecek.

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobil markası Tesla, uzun yıllar verilen emeğin sonucunda geçtiğimiz aylarda Cybertruck elektrikli kamyonetini piyasaya sürdü. Dikkat çeken tasarım, dirençli yapısı ve güçlü özellikleriyle öne çıkan otomobil, bazı pazarlarda kullanıcılara ulaştı.

Öte yandan Elon Musk, gözbebeği Cybertruck için FSD desteğini getireceğini açıklamıştı. Tesla'nın yakın zamanda bu özellik için Florida'da testlere başladığı ortaya çıkarken, elektrikli kamyonet tıpkı markanın diğer otomobilleri gibi yeni yetenekler kazandıran yazılım desteğine sahip olacak. Peki FSD nedir ve Cybertruck bu yazılımla hangi özellikleri kazanacak?

CYBERTRUCK İÇİN FSD TESTLERİ BAŞLADI

Öncelikle şunu belirtelim. Tesla şu anda yavaş yavaş FSD v12.5 sürümünü modellerine aktarıyor ve bu sürümün Cybertruck'a çıkan ilk FSD sürümü olması bekleniyor. Yani şu anki testler FSD v12.5 üzerinde yapılıyor.

Tesla CEO'su Musk'un geçen hafta Cybertruck'ın testlerin ilerlemesine bağlı olarak önümüzdeki iki ila dört hafta içinde FSD işlevselliği kazanacağını söylediğini de hatırlatmakta fayda var. 

Bilmeyenler için FSD, yani Full Self-Driving, Tesla araçlarına eklenebilen bir özelliktir. Bu özellik, aracın belirli koşullar altında sürücü müdahalesi olmadan kendi kendine hareket etmesini sağlar. Tabii ki, tamamen otonom sürüş henüz mümkün olmasa da, FSD bu yönde atılmış önemli bir destek sunuyor diyebiliriz. Örnek verecek olursak FSD ile Tesla otomobillerinizde şunları yapmak mümkün:

-Otoyolda Şerit Değiştirme: FSD, otoyol üzerindeki trafik akışına göre şerit değişikliği yapabilir.
-Otomatik Direksiyon: Belirli koşullarda, araç direksiyonu kendisi kontrol eder.
-Trafik İşaretlerini Tanıma: Stop işaretleri ve trafik ışıklarını tanır ve durur.
-Park Etme: Paralel ve dik park gibi farklı park türlerini otomatik olarak yapabilir.
-Şehir İçi Sürüş: (Gelecekteki güncellemelerle) Şehir içindeki karmaşık trafik koşullarında da otonom sürüş sağlanması hedefleniyor.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Asgari Ücrete Rekor Zam: 40 bin 436 Lira Oldu