TBMM'de İsrail için kapalı oturum sona erdi! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler konuşma yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 'İsrail tehdidi' başlıklı kapalı oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler konuşma yaptı.

TBMM Genel Kurulu Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Kurtulmuş, oturumun kapalı yapılmasına ilişkin önergeyi oylamaya sundu. 

Önergenin kabul edilmesinin ardından Kurtulmuş, Genel Kurul Salonu'nda bulunabilecek üyeler dışında salonun boşaltılmasını istedi. Daha sonra kapalı oturuma geçildi.

Kapalı oturumda, TBMM İçtüzüğü’nün 59. maddesi doğrultusunda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail’in Gazze’ye, Lübnan’a ve Suriye’ye yönelik saldırıları, çatışmaların bölgeye yayılması, Türkiye’nin aldığı tedbirler ve bölgedeki savaş riski konusunda bilgilendirme yaptı. 

Oturuma, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan katıldı.   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ekim'de TBMM'nin yeni yasama yılına başlaması nedeniyle yaptığı konuşmada, ”İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız” sözleri üzerine CHP, TBMM’nin bilgilendirilmesini talep etmişti.

Oturum 4 saat 50 dakika saat sürdü.

ERDOĞAN HEDEF TÜRKİYE DEMİŞTİ

İsrail'in Lübnan ve Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıları sert bir dille eleştiren Erdoğan, "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye. Israrlı terör, saldırganlık hemen yanı başımızda. Karşımızda bir devlet değil, katil sürüsü var" şeklinde konuştu. 

BAHÇELİ: BUGÜN MESELE ANKARA'DIR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ek olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de İsrail'in hedefinin Türkiye olduğuna vurgu yaparak, "Bugün mesele Beyrut değil, Ankara’dır. Bugün hedef Şam, Tahran, Sana veya Bağdat değil İstanbul’dur" dedi. 

NETENYAHU TÜRKİYE'NİN ÇEVRELENDİĞİ HARİTAYI GÖSTERDİ 

Binyamin Netanyahu, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni, "İsrail" olarak gösteren bir harita kullandı. Netanyahu'nun BM'de gösterdiği haritada Türkiye'nin de olduğu görülmüştü. 

Sosyal medyada gündem olan bina: Yıkılmadı Ürünlerinde Domuz Eti Çıkan Köfteci Yusuf Mu? Fenerbahçe, Mert Kömür'ü transfer etmek istiyor Al-Musrati milli takımı bıraktığını açıkladı Bayern Münih'in, Hakan Çalhanoğlu ısrarı En değerli Türk futbolcu Arda Güler seçildi