Tarifi ninesinden öğrendi, şimdi köyde yok satıyor. Herkesin 'bu iş yapılmaz' dediği Gül'e Elazığ'dan sipariş yağıyor

Herkesin 'bu iş köyde yapılmaz' diye uyardığı 47 yaşındaki Filiz Gül ile şimdi herkes gurur duyuyor. Tarifi ninesinden öğrendiği özel ekmekleri mahallesinde açtığı fırında yapıp satan Gül, siparişlere yetişemiyor.

Kaynak: A.A

Hayali olan tandır ekmek fırınını köydeki mahallesine kuran Filiz Gül, tarifini ninesinden öğrendiği ekmekleri yok satıyor.

Herkesin 'Köy yerinde ekmek satışı olmaz' demesine rağmen 4 senedir geçimini ekmek yapıp satarak sağlayan Gül, köydeki 7 kadına da istihdam sağladı.

Elazığ'ın her bir köşesinden ekmek almak için köye gelen insanların olduğunu söyleyen Gül'ün hedefinde ise işleri daha da büyütmek var.

"NİNELERİMDEN GÖRDÜM, ZAMANLA USTALAŞTIM"

İşi kurma sürecinden bahseden Gül, "Tandır ekmeğimiz Elazığ'ın yöresel lezzetlerinden biri. Ninelerimizden bize miras kalan bir ekmek. Anneannem ve babaannem hep tandırda ekmeklerini yaparlardı. Gençliğimde benim de hevesim çoktu. Çok severdim tandır ekmeği yapmayı. Ninelerimden gördüm, öğrendim, yaptım, zamanla ustalaştım. Daha önce başka yerlerde de çalıştım, sac ekmeği yaptım. Sonra 'Neden kendi işimi kurmayayım, tandır ekmeği yapmayayım?' dedim. Ailemle, kız kardeşlerimle görüştüm ve hep beraber bu işi yapmaya karar verdik." diye konuştu.

Tandırdaki odunların 6 saatte köz haline geldiğini ve sabahın erken saatlerinde üretim yaptıklarını söyleyen Gül, "Ekmeğimiz çok lezzetli, talep çok, müşterilerimiz çok memnun. Allah herkesten razı olsun, ekmeğimizi almak için kent merkezinden köyümüze geliyorlar. Ekmeklerimizi tandırda odun közünde pişiriyoruz. Allah izin verirse işimizi daha da büyütmek istiyorum." dedi. 

ŞİMDİ HERKES ONLARLA GURUR DUYUYOR

Filiz Gül'ün ablası Mine Yalçın, yaptıkları ekmeklerin beğenilerek tüketildiğini belirterek, "Komşular, akrabalar, müşterilerimiz bizimle gurur duyuyor, başarımızdan dolayı bizi tebrik ediyorlar. En kaliteli ekmeği yapmaya çalışıyoruz. Ele ele verip işimizi severek yapıyor, ailemize de katkıda bulunuyoruz." dedi.

Fırında birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını anlatan Önal, "Ablam gençliğinden beri ekmek yapmayı çok seven biriydi. 'Tandır fırını açmak istiyorum, bana destek olur musunuz?' dedi. Biz de ablama destek olduk. Onun sayesinde bu işi kurduk. İşimizi severek yapıyoruz. Talep çok." dedi.

'BU EKMEK ŞEHİR MERKEZİNDE YOK'

Kent merkezinden köye ekmek almak için gelen müşterilerden Ertem Taş, tandır ekmeğinin çok lezzetli olduğunu söyledi ve şehir merkezinde bu ekmeği bulamadıklarını ifade etti. 2-3 günde bir şehirden gelip köyden ekmek aldıklarını söyleyen Taş, odun ateşinde pişen ekmeği severek tükettiklerini belirtti.

Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Restorandaki yangından acı haber geldi