Son Dakika... Şiddetli deprem oldu! İşte hissedilen iller... AFAD depremin büyüklüğünü açıkladı! Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da çökme...

Diyarbakır, Malatya ve Elazığ'da şiddetli deprem oldu. AFAD depremin büyüklüğünü 5.9 olarak duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı. Malatya Valisi Seddar Yavuz eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Elazığ, Adıyaman, Batman ve Şanlıurfa'da da eğitime bir gün süre ile ara verildi. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldi. AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre; Elazığ'da hasar gören bir binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Diyarbakır, Malatya ve Elazığ'da şiddetli deprem oldu. AFAD depremin merkez üssünü Malatya'nın Kale ilçesi olarak açıkladı.

AFAD 10:46'da meydana gelen depremin yerin 10.07 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'da hissedilen deprem şiddetli şekilde salladı.  Paniğe kapılan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 6,5 km derinlikte ve 6 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Malatya Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, "1 binanın yıkıldığı haberi geldi. 1 vatandaş hafif yaralı, bilinci açık. Can kaybı yok. Sıva çatlakları var onun dışında olumsuz durum yok. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem sonrası Malatya'da oluşturulan kriz merkezine gidiyor.

Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana geldi.

10.46'daki 5,9 büyüklüğünde depremin ardından 30 artçı sarsıntı meydana geldi

AFAD şu açıklamayı yaptı:

16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.46'da Malatya ilimizin Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

▪️ Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli AFAD ekiplerimizin yanı sıra @EmniyetGM ve @jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

▪️ Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar gelmiştir.

▪️ Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 3 binada hasar meydana gelmiştir.

▪️ Elazığ ilinde kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.

▪️ Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Depremde hasar alan bazı binalar böyle görüntülendi...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya depremle ilgili son durumu şu şekilde açıkladı:

Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir.

112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır.

Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir.

Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır.❗️

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

'CAN VE MAL KAYBI YOK'

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi.

CEVDET YILMAZ: İHBARLAR TAKİP EDİLİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yılmaz, "Malatya Kale'de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. AFAD başta olmak üzere ilgili kurumlarımız; saha tarama faaliyetlerine başlamış, gelen ihbarları ve gelişmeleri yakından takip etmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.

Sağlık Bakanlığı, "Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre illerde hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir." açıklamasını yaptı.

"YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Yerlikaya sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Malatya’nın Kale ilçesinde 5️⃣.9️⃣ büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı.

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

BELEDİYE BAŞKANI ER'DEN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Şu ana kadar bizlere ulaşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Malatya, Adıyaman, Batman, Şanlıurfa ve Elazığ'da bir gün süre ile eğitime ara verildiği açıklandı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "İlimizde şu an herhangi bir problem yok." dedi. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu da kent genelinde şu an için olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Bahar Candan: Ablam sevgilimle ilişki yaşıyor Lapa Lapa Kar Yağışı Geliyor. Şiddetli deprem oldu! İşte hissedilen iller... Öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını söyledi! 4.7 büyüklüğünde bir deprem oldu MEB okulların 1.5 gün tatil olacağını duyurdu!