Son Dakika... Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Tarih verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tarih vererek erken seçim çağrısında bulundu. Özel Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni sonrasında genç teğmenlerin ettiği yemine destek verdi, çarpıcı ifadeler kullandı. Özel, asıl bu yemini etmeyenlerin ordudan atılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı atması ve arkasından yemin etmeleri hakkında konuştu.

Özel, "Yıllardır edilen yeminin birkaç yıldır ettirilmemesi ayıp. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı kılıcımız keskindir diyorlar. Asıl bu yemini etmeyeni atacaksın ordudan." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, şunları söyledi:

"Mustafa Kemal’in askerleriyiz demişler. Ne diyeceklerdi. Atatürk’ü samimiyetle seven, bu ülkeyi samimiyetle seven kimse bundan rahatsız olmaz. Bir tek şey var, “keşke Yunan galip gelseydi” diyenler var ya onu destekleyenler, peşinden gidenler, onun müritleri rahatsız olur. O Atatürk’e ne ölüme ne dirime demişti, ölüsünü ziyaret edip dirisine bakan yollayanların herhalde orada bir tereddüttü var gibi. Biz bu meselelerde en net tutumu sergilemek lazım. Bizim, bunların istediği alanda kavgaya tutuşup konuyu uzatmamamız lazım. Esasa meseleyi kaçırıyorlar, bu tartışmalarla yoksulluğu örtmeye çalışıyorlar. Asıl mesele yoksulluk, bunların istiyor ki bir gündem yaratalım, günlerce o konuşulsun."

ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ

Erken seçimle ilgili konuşan Özel, "Erdoğan 2026'nın baharında sandığı koysun, şüphem yok Erdoğan'ı yenebiliriz" dedi.

Özel şunları söyledi:

Erdoğan ancak seçimler yenilenirse bir defa daha aday olabiliyor.

2026 ilkbaharına kadar teklif edilecek erken seçimi kabul ederiz. Bu tarihten sonraki erken seçim teklifini kabul etmeyiz.

Biz, 2025 Kasım'da sandığı koyalım isteriz.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Benfica'ya üç puanı Kerem ve Orkun getirdi