Son Dakika... İYİ Parti'de istifa depremi! İYİ Parti Genel Kurulu Üyesi Bahadır Erdem partisinden istifa etti. Bahadır Erdem kimdir?
İYİ Parti'de kurucular üyesi Durmuş Yılmaz'ın ardından bir istifa haberi daha geldi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem, partisinden istifa ettiğini duyurdu ve partisinin yerel seçimlerle ilgili kararını sert sözlerle eleştirdi.
İYİ Parti resmen çatırdıyor. Partiden istifa üzerine istifa haberleri geliyor.
Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti kurucularından olan Durmuş Yılmaz'ın ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partisinden istifasını duyurdu.
Erdem açıklama metninde şu ifadeleri kullandı:
Değerli kamuoyu,
Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in daveti ile 20 Eylül 2020 yılında İYİ Parti ailesine katıldım ve geçtiğimiz üç yıl boyunca tüm emek ve değerlerimle, milletimizin ve partimizin hak ettiği konuma gelebilmesi için elimden gelen çabayı sarf ettim.
Siyasete dahil olurken niyetim, aynı ömrümü adadığım hukuk hocalığımda olduğu gibi memleketimize ve yarınlarına faydalı olabilmek, bu ülkenin bana sağladığı imkanlar sayesinde sahibi olduğum bilgi ve deneyimi ülkemizin ve milletimizin yararı için kullanmak, Türkiye’mizin son yıllarda geçtiği zorlu dönemi atlatma ve adil bir hukuk devleti yapısının yeniden sağlanması aşamasında taşın altına elimi koymaktı.
İşte bu hedefle çıktığım İYİ Parti yolculuğunda memleketimizin dört bir yanını daha yakından tanıma, birçok dost edinme, partimizin çalışkan gençleri, umut dolu kadınları ve yüreği vatan sevgisiyle çarpan teşkilatı ile omuz omuza yürüme fırsatım oldu. Bu vesile ile de teşkilatımıza bu süreçte bana destek ve yardımcı oldukları için teşekkür ederim.
Bugüne gelecek olursak maalesef muhalefet partileri seçimde başarısız olmuş ve vaatlerini yerine getirememiştir. Milletimiz üzgün, umutsuz ve yıllardır süre gelen başarısızlıkların ardından yorgun düşmüştür. Gelinen bu noktada muhalefet partileri için tek çare “iktidar baskısı altında sıkışmış, yalnızlaştırılmış ve ekonomik anlamda buhrana sürüklenen vatandaşlarımıza” umut olacak yeni başlangıçlar için gerekli adımları atmaktır.
Ve fakat gerekli adımlar atılırken muhalefet partileri alacağı her kararı ince eleyip sık dokumalı ve hasarı büyük olabilecek hatta geri dönüşü olmayan kararlardan uzak durmalıdır. Unutulmamalı ki siyasi partilerinin görevi öncelikle memlekete ve millete hizmettir.
TÜM İLLERDE AYRI ADAY İLE GİRME KARARI...
Bu doğrultuda partimizin aldığı ve değiştirmemekte ısrar ettiği seçimlere “tüm illerde” ayrı aday ile girme kararı yani bir başka deyiş ile 2019 yerel seçimlerinde birçok ilde seçimin kazanılmasını sağlayan güç birliğini sonlandırmayı son derece yanlış bulduğumu bir kez daha belirtmek isterim.
Hiç şüphesiz ki İYİ Parti kurulduğu ilk günden bu yana milletimizin menfaati için çalışan, sorumluluk alan ve bağımsız bir parti olarak kendi adaylarını belirleme hakkına sonuna kadar sahiptir.
Ancak diğer yanda da İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin muhalefette kalmasının seçmenimizin moral ve yaşam dengeleri açısından büyük bir katkı sağladığı aşikar olduğu gibi, iktidarın da ülkenin üzerinde kurduğu baskı rejiminde gücünü zayıflattığı bir gerçektir.
Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sn. Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sn. Mansur Yavaş’ın iktidarın tüm engelleme çabalarına rağmen son derece başarılı belediyecilik faaliyetleri gösterdiği iki şehrimizin sakinlerinin de malumudur.
Hatta bu sevgi kendi şehirlerini aşmış ve bu yüzdendir ki Sn. İmamoğlu ve Sn. Yavaş partimizin girişimleri ile 2023 Genel Seçimlerinde milletimize icraatçi Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak gösterilmiştir.
Ancak “2024 yerel seçimlerinde” aday çıkarma kapsamına tüm illerin alınması ısrarı maalesef İstanbul ve Ankara’nın muhalefette kalmasını riske atmakta ve son dönemde Anayasa hususunda bilinçli olarak yaratılan büyük devlet krizini de göz önüne bulundurduğumuzda hukuk tanımaz AKP rejimi için yeni fırsatlar doğurmaktadır.
Bu çerçevede, İYİ Parti’ye katıldığım günden bu yana hedefi yirmi bir yıldır devam eden bu iktidarı değiştirmek olan, ülkemizde yeniden demokrasi ve hukuk devletinin sağlanmasını amaçlayan bir siyasetçi, bir hoca ve bir hukukçu olarak mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir. İfade etmek isterim ki bütün olanlara rağmen dürüstlüğün, şeffaflığın, vatan ve millet sevgisinin hala siyasette geçer akçe olduğuna ve olması gerektiğine inancımı sürdürmekteyim.
Tüm bu anlattıklarım doğrultusunda İYİ Parti’mizden bugün itibariyle istifa ediyor ve ayrılıyorum.
Bugüne kadar bana destek olan başta İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener olmak üzere, mevkidaşlarıma, GİK üyelerimize, İl Yönetimlerimize ve İYİ Parti’nin İYİ insanlarına teşekkür ederim.
Saygılarımla.
BAHADIR ERDEM KİMDİR?
Bahadır Erdem, 1964 Malatya, Darendere doğumludur. Erdem ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Evli ve bir kız çocuk sahibidir.
1983 yılında Ted Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hukuk Bölümü'nden Yüksek Lisans yapmış, 1998 yılında yaptığı çalışma ile de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü'nden Doktora unvanını almıştır.
2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yardımcı doçent, 2004 yılında yine aynı üniversite ve fakülteye doçent, 2009 yılında da profesör olarak atanmıştır.
Bahadır Erdem, uluslararası özel hukuk ve kanunlar ihtilâfı konuları başta olmak üzere milletlerarası tahkim, arabuluculuk, uluslararası ticari sözleşmeler, fikri mülkiyet hukuku, yabancı mahkeme ve hakem kararlarının tanınması ve tenfizi ile uluslararası çocuk kaçırma ihtilâfları, yatırım uyuşmazlıkları, doğrudan yabancı yatırımlar, vatandaşlık ve yabancılar hukuku alanlarında uzmanlığa sahiptir.
2004 ve 2010 yıllarında Türkiye'deki üniversitelerin temsilcisi olarak Türk Paten Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliğini yürütmüştür. Aynı zamanda 1999 yılında kurmuş olduğu Erdem Hukuk Bürosu'nun kurucu ortağıdır. Bahadır Erdem, İYİ Parti'de Adalet ve Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.
27 Kasım 2007 tarihli 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun'un hazırlık çalışmalarında yer almış ve Adalet Bakanlığı Komisyonu Üyesi olarak kanunun kabul edilmesi adına aktif görev yürütmüştür.
Prof. Dr. B. Bahadır Erdem 2004-2010 yıllarında Türkiye'deki üniversiteleri temsilen Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır.
Bahadır Erdem, Özel Hukukun Uyumlaştırılmasına İlişkin Uluslararası Enstitü'nün (UNIDROIT) Yönetim Konseyine seçilen ilk resmi Türk üyedir.
Aile Hukuku Derneği Başkanı olarak görev almaya devam etmektedir. Türk Eğitim Vakfı mütevelli heyeti üyesi olmasının yanı sıra, Melek Yatırımcılar Derneği yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaktadır.
Uzmanlık alanı altındaki konularda avukatlık, milli ve milletlerarası tahkim alanında hakemlik, arabuluculuk, danışmanlık, bilirkişilik de yapmaktadır.