Son Dakika... Instagram engeli ne zaman kalkacak? Bakan Uraloğlu'ndan yeni açıklama

Türkiye'de Instagram'a erişim yasağı sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, saat 13:00'te Instagram yetkilileriyle görüşme yapılacağını söylemişti. Saat 13.00’te başlayan toplantı 19.00'da sona erdi. Bakan Uraloğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, saat 13:00'te Instagram yetkilileriyle görüşme gerçekleşeceğini açıklamıştı. Bakanlık ve Instagram yetkililerinin görüşmesi sona erdi.

Bakan Uraloğlu, "Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı.

Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi.

Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinecek.

Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ÜÇ MADDELİK ŞART

Görüşmede Instagram yetkililerinin önüne Türkiye’nin üç maddelik şartı konuldu:

* Tüketici haklarına dikkat edin. Instagram kullanıcılarının paylaşımları kişisel ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli.
* Katalog suçlarda içerikleri hızlıca kaldırın.
* Terör örgütü PKK kırmızı çizgimizdir. Bu konuda da içerik kaldırmada sorunlar yaşanıyor. Daha hızlı hareket edilmeli.

Hamas konusunda hesapları kapatan ancak terör örgütü PKK konusunda aynı proaktif tutumu sergilemeyen Instagram yetkilerine, “PKK’yı siz de terör örgütü olarak görüyorsunuz. Bu konudaki paylaşımları algoritmaya işleyin ve daha hızlı hareket edin” mesajı verildi. Instagram yetkilerine ayrıca ifade özgürlüğü konusunda çifte stantarttan uzak durmaları telkin edildi. Instagram yetkilileri, Haniye konusunda herhangi bir söz vermedi. Instagram’ın yeniden erişime açılması kararının, Kabine toplantısından sonra verilmesi bekleniyor.

Kulislerdeki bilgilere göre Kabineden de Instagram'ın erişime açılması kararının çıkması bekleniyor.

META'DAN AÇIKLAMA

Instagram, Facebook ve Whatsapp uygulamalarının çatı uygulaması Meta, erişim engeline yönelik açıklamada bulundu.

Meta, yaptığı açıklamada şunları yazdı:

"Türkiye’de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

TAM ERİŞİM İÇİN SAAT VERİLDİ

Gazeteci Bülent Aydemir Instagram'a erişim yasağı hakkında tam saat verdi. Aydemir, "Instagrama tam erişim için 19.00’u bekleyin arkadaşlar!.." açıklamasını yaptı.

"İLERLEME YOK"

Bakan Uraloğlu, yaptığı son açıklamada, "Instagramın açılması konusunda yapılan görüşmelerde tam istediğimiz sonucu alamadık. Bu işi bugün bitirebileceğimizi düşündüm ama olmadı. Instagram konusunda bir ilerleme yok" dedi.

Uraloğlu, "Instagram yetkilileri ile görüşmeye devam edeceğiz" diye ekledi.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!