Son Dakika... Havan topları Kilis sınırına düştü: Valilik açıklama yaptı

Suriye tarafından gelen iki havan topu Kilis sınırına düştü. Güvenlik kaynakları ve Kilis Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kaynak: DHA-İHA

Suriye tarafından ateşlenen iki havan topu, Kilis’in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü.

"HERHANGİ BİR DAHLİMİZ YOK"

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, "Hudutun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir" denildi.

"SOSYAL MEDYADAKİ GÖRÜNTÜLER SURİYE SINIRINA AİT"

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Bugün saat 17.53 sıralarında Kiliz Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur.

Sosyal medyada dolaşımda bulunan görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir."

"İDDİA DOĞRU DEĞİL"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Suriye sınırından Türkiye'ye yönelik saldırı gerçekleştiği" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisinin mayınlı araziye düştüğü ve yangın çıkmasına neden olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'de yaşanan çatışmaya bir dahli bulunmamaktadır. Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz" ifadeleri kullanıldı.

Narin Güran cinayeti dilekçe hamlesi Mario Branco, Ansu Fati'yi Fenerbahçe'ye getirecek Okan Buruk, Hakim Ziyech'i kadrodan sildi Malatya depremini 15 gün önceden bildi TFF'den, Altay'a üç puan silme cezası geliyor Kaçak telefon devri bitiyor!