Son Dakika... BMGK Lübnan gündemiyle toplanmaya karar verdi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, yarın Lübnan gündemiyle toplanacak. İsrail Lübnan'a şimdiye kadarki en büyük hava saldırısını başlatmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı Slovenya, BM Güvenlik Konseyi’nin yarın Lübnan gündemi ile toplanacağını duyurdu.

Toplantının bugün TSİ 01.00'da başlaması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

İsrail Lübnan'a şimdiye kadarki en büyük hava saldırısını başlattı. Kasabalarda Hizbullah’ın silah sakladığını iddia ettiği evleri hedef alan İsrail ordusu, bin100'den fazla bombardıman düzenledi. Hizbullah ise İsrail mevzilerini çok sayıda roketle vurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında en az 558 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Kuzeyde güç dengesini değiştireceğimizi söylemiştik, şimdi tam olarak bunu yapıyoruz. Önümüzde zorlu günler var" dedi. İsrail, akşam saatlerinde ise Beyrut'a hava saldırısı düzenleyerek Hizbullah'ın üç numaralı ismi Ali Karaki'yi hedef aldı. Hizbullah, Karaki'nin iyi ve güvenli bir yerde olduğunu bildirdi. Öte yandan İsrail hükümeti, 30 Eylül'e kadar ülke genelinde olağanüstü hal ilan etmişti.

Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!