Sokak çocuklarından sergi
Sokak çocukları tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan “Benim İstanbul’um” fotoğrafları sergilendi.
British Community Council desteğiyle “Çocuklar Birlikte” projesine katılan gençler tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan “Benim İstanbul’um” fotoğrafları sergilendi.
Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ), Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğüne bağlı olarak İstanbul’da sokakta yaşayan çocuklara hizmet veren kuruluşlarla işbirliği içinde “Çocuklarla Birlikte” uygulama projesini yürütüyor. Proje sürecinde edinilen bilgi ve deneyimler Caddebostan Kültür Merkezi’nde, “Sokakta Yaşayan Çocuklara Destek Amaçlı Yürütülen Çalışmaların Işığında: Üniversite-Toplum İşbirliği” başlıklı sempozyumda ilgililerle paylaşıldı. Sempozyum sokak çocuğu olgusu bağlamında travma çalışmaları gibi konulara vurgu yapan konuların ele alındığı paneller içerdi.
Sempozyumu takiben British Community Council desteğiyle “Çocuklar Birlikte” projesine katılan gençler tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan “Benim İstanbul’um” fotoğraf sergisi açılışı yapıldı.
‘Benim İstanbul’um” fotoğraf atölyesi Maltepe Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Nazan Haydari Pakkan ve Maltepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç Dr. Osman Ürper'in yönetiminde Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Figen Karadayı ve çok sayıda Maltepe Üniversitesi öğrencisinin aktif katılımları ile gerçekleştirildi.
‘Benim İstanbul’um” fotoğraf atölyesi Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'nden (ÇOGEM) gençlerle gerçekleştirildi. Araştırmalar sokak yaşantısı olan gençlere verilen hizmetin başarılı olmasının ön koşulunun, onların verilen hizmeti sahiplenmeleri ve mutlaka aktif özneler olarak hizmete dahil edilmelerinin gerekliliğini vurguluyor. Fotoğraf atölyesi, seslerini hemen hemen hiç duyuramamış, azınlıkta kalmış ve toplumdan en fazla dışlanan grup içinde olan bu gençlerin toplumsal yaşama aktif katılımlarını güçlendirmek, onların seslerini duyurmalarına aracılık etmeyi hedefliyor. İHA