Şifrelerinizi değiştirmek yararınıza olabilir. Darkweb'de 10 milyar parolanın yer aldığı dev veri seti paylaşıldı

Darkweb'de 10 milyar parolanın bulunduğu devasa bir veri seti paylaşıldı. "RockYou2024" adı verilen bu sızıntı, eski ve yeni veri ihlallerinden elde edilen şifreleri içeriyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Tarihteki en büyük şifre sızıntısı geçtiğimiz hafta meydana geldi.

Önde gelen bir bilgisayar korsanlığı forumunda "RockYou2024" olarak adlandırılan bu sızıntı, 10 milyara yakın benzersiz şifreyi düz metin halinde derleyerek paylaştı.

ŞİFRE DOSYASI İFŞA EDİLDİ

Dünya çapındaki sızıntılardan elde edilen yaklaşık 10 milyar parolanın yer aldığı veri seti 45 GB büyüklüğünde. Bu veri seti, çevrimiçi ve çevrimdışı hizmetlerden internete bakan kameralara ve endüstriyel donanıma kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor.

ŞİFRE GÜVENLİĞİ İÇİN NELER YAPILABİLİR?

Şifre güvenliği, dijital dünyada kimlik hırsızlığı ve veri ihlallerine karşı korunmada kritik bir rol oynar. Güçlü şifreler, büyük harf, küçük harf, rakam ve özel karakterlerin kombinasyonundan oluşur.

Aynı şifreyi birden fazla hesapta kullanmaktan kaçının ve düzenli olarak değiştirin. İki faktörlü kimlik doğrulama kullanarak güvenliği artırın. Şifre yöneticileri, karmaşık şifreleri hatırlamada yardımcı olabilir.

Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme! Ünlü oyuncu evinde ölü bulundu Galatasaray'ın yeni hedefi Gonçalo Guedes Fatih Terim sorusu sosyal medyayı ikiye böldü 5 büyüklüğünde deprem! Kandilli: 3.3 büyüklüğünde bir deprem oldu