Seçil Erzan davasında yeni gelişme. Ali Yörük tahliye edildi. Tek tutuklu sanık Erzan kaldı

Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı öne sürülen banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılandığı davada, tutuklu sanık Ali Yörük'ün tahliyesine karar verildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" diye bilinen ve banka müdürü Seçil Erzan'ın ismiyle anılan 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında ara karar açıklandı. Karara göre tutuklu yargılanan sanık Ali Yörük tahliye edildi.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz yargılanan Rüya Sağır, Hüseyin Eligül, Atilla Yörük, Asiye Öztürk, Nazlı Can ve taraf avukatları katıldı.

FATİH TERİM SAVUNMASI

Tutuklu sanık Erzan, Fatih Terim'in davaya müşteki olarak katılmasına ilişkin savunma yaptı.

Erzan, Terim'in hesap hareketlerini inceleyemediğini ancak hesabındaki miktarların teftiş kurulu ve bilirkişi raporlarında eşleştiğini iddia ederek, hesabına giren ve hesabından çıkan paraların 3 milyon dolar olmadığının bilirkişi raporuyla doğrulandığını savundu.

Hakimin, "Sen Fatih Terim'den 'Bir yere yatıracağız.' diyerek elden para aldın mı?" sorusu üzerine Erzan, şunları kaydetti:

"Fon adı altında hiçbir zaman para almadım. Sadece aramızdaki dostane ilişkiden kaynaklı bana 300 bin dolar ve 400 bin dolar olmak üzere iki defa para ödendi. 'Ev al, arsa al.' diye değerlendirmemi istedi. Bankacılık işlemlerinden dolayı değil, aramızdaki abi-kardeş ilişkisindendi. Elden verdiği 700 bin dolar faiziyle iade edildi. Ocak 2022'den itibaren bana nakit ödemeler yaptı. Galatasaray olsun, Türkiye Futbol Federasyonundan gelen geliri olsun bütün resmi bakiyelerin hepsi kendi rızasıyla işlendi. Bana elden verdi."

Sanık Erzan, Terim'in zorla faizli para talep etmediğini, kendisine, "Paramız var mı? Ne kadar paramız var?" diye zaman zaman sorduğunu, kendisinin de sanık Rüya Sağır aracılığıyla Fatih Terim'e ödeyebilecekleri miktarı ilettiğini dile getirdi.

"USULSÜZ İŞLEM YAPMADIM"

Fatih Terim'in işlemlerinde usulsüzlük yapmadığını, Terim'in mesaj atarak veya personeli aracılığıyla kendisiyle iletişim kurduğunu söyleyen Erzan, Terim'den aldığı toplam 700 bin doları başkalarına faiz olarak ödediğini anlattı.

Fatih Terim'in avukatı Okan Demirkan'ın, "Seçil Hanım, saklama hesabında 3 milyon dolar bulunduğuna dair Rüya Sağır tarafından Fatih Terim'e SMS olarak gönderiliyor. Rakam gittikçe artıyor. Bu mesajları gönderen dosyaya göre sizsiniz. Nasıl açıklayacaksınız?" sorusuna Erzan, "Ben hocaya 'hayır' diyemediğim için zaman zaman Rüya'ya '1 milyon, 2 milyon dolar.' dediğim günler oldu ama bu rakamlar hiçbir zaman hocanın hesabında olmadı. Hesap hareketlerine bakılırsa çıkar." yanıtını verdi.

Emre Belözoğlu'nun avukatı Şekip Mosturoğlu'nun "Denizbank'ta gişe dışı uygulamaları kim biliyordu?" sorusu üzerine Erzan, "Bütün üst kurul biliyordur, o dönem kim ise. Hakan Ateş'in bilgisi olmadan kimse gişe dışı uygulaması yapamaz." dedi.

Savunmasının devamında sanık Erzan, Hakan Ateş ile önce genel müdürlükte, daha sonra ise Çorlu'da şube açılışında tanıştığını belirterek, Fatih Terim'le ise Galatasaray Spor Kulübü Tesisleri'nde müşteri ziyaretleri kapsamında tanıştığını anlattı.

"HEPSİ FAİZİN HUKUKA AYKIRI YERDEN GELDİĞİNİ BİLİYORDU"

Terim ve Ateş'in dostluğa dayanan ilişkileri olduğunu söyleyen Erzan, "Ben hiçbir zaman 'Fatih Terim fonu' diye bir durumdan bahsetmedim. Bu insanların hepsi faizin hukuka aykırı yerden geldiğini biliyordu, bana 'Git, kimden alacaksan al, parayı bize ver.' diyorlardı. Hepsi bunu biliyordu ama bu konuşulmuyordu. Onlara göre para nereden gelirse gelsindi. Herkes bir 'fon furyası' türetti. Bunu da kendi aralarında söylemeye başladılar. Ben asla kişiye özel bir fon adı altında bir şey söylemedim." diye konuştu.

ARA KARARDA TAHLİYE

Davada tutuklu sanık Ali Yörük tahliye edildi. Böylece Erzan davada tek tutuklu sanık oldu.

Amca Salim Güran'dan flaş talep! Narin cinayetinde görüntüler ortaya çıktı Van Bronckhorst, Salih Uçan'ı gözden çıkardı TOKİ'den Yüzde 25 İndirim Kampanyası Feci olay: İki kardeş hayatını kaybetti Dolar Almak Dolar Satmak İsteyenler Dikkat