Sansür ve baskı yıldırmadı, gazeteciler direniyor!

Gazeteciler Cemiyeti, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde basın ve ifade özgürlüğü mücadelesindeki kararlığını sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler (BM), 3 Mayıs’ı basın üzerindeki baskıları protesto amacıyla 1993 yılında Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul etmişti.



Bu yıl 3 Mayıs'a ilk kez, ülkelerin basın özgürlüğünü inceleyen 'Freedom House' tarafından Türkiye'nin 'basını özgür olmayan ülkeler' arasında sayıldığı koşullarda giriliyor. Gazeteciler Cemiyeti Ankara Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Bu demokratikleşme çabası içinde olan ülkeler için kaygı verici bir durumdur" diye belirtildi.



Cemiyetten yapılan açıklamada ayrıca, "BM'nin bu yılki 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajında da belirtildiği gibi, daha iyi bir dünya yaratılması amacıyla yürütülmekte olan 2015 sonrası sürdürülebilir kalkınma gündemini belirleme çabalarının başarıya ulaşabilmesi için herkesin fikir ve ifade özgürlüğü gibi temel haklardan yararlanabilmesi gerekir. Ancak bu haklar sayesinde demokrasi, şeffaflık, hesap verebilirlik ve hukukun üstünlüğü ilkeleri yaşama geçebilir.



Basın ve ifade özgürlüğü mücadelesindeki kararlılığını sürdüren Gazeteciler Cemiyeti, bu özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması ve görevini icra eden meslektaşlarımıza kötü muamelelere son verilmesi çağrısında bulunmaktadır" denildi.


Son halini gören herkes aynı yorumu yaptı Narin Güran cinayetinde 3 kişi daha evdeymiş Dikkat! Meteorolojiden kritik uyarı geldi Kayıp iki sevgili ölü bulundu Uras, Bahçeli görüşmesine aracılık eden ismi verdi Asgari ücret için bir öneri de Ebru Polat'tan...