Samsung çalışanlarının grevi süresiz hale geliyor

Teknoloji devi Samsung'un çalışanları, Pazartesi günü başlattıkları üç günlük geçici grevi Çarşamba gününden itibaren süresiz olarak devam ettireceklerini açıkladı. Samsung, grev kararının ardından üretimde herhangi bir aksama yaşanmadığını belirtti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung Electronics'in çalışanları Çarşamba gününden itibaren süresiz greve gideceklerini duyurdu. Grev kararı, daha yüksek ücret ve daha iyi çalışma koşullarının sağlanması amacıyla alındı.

euronews'teki habere göre karar, Ulusal Samsung Electronics Sendikası'nın Pazartesi günü duyurduğu üç günlük geçici grevin ardından açıklandı. Sendika, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yönetimi müzakereye yanaşmamakla suçlayarak süresiz grev ilan ettiklerini duyurdu.

Grev kararının ardından Samsung Electronics üretimde herhangi bir aksama olmadığını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada "Şirketimiz üretim hatlarında herhangi bir aksaklık yaşanmamasını sağlayacak. Şirket sendika ile iyi niyetli müzakereler yürütmeye kararlı" dendi.

Sendikanın internet sitesinde yayımlanan açıklamada ise, grevlerin devam etmesi halinde üretim hatlarında belirtilmemiş kesintiler olacağını ve bunun şirket yönetiminin müzakere masasına gelmesini sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada "Zaferimizden eminiz" ifadesi kullanıldı.

Kaç üyenin süresiz hale gelen greve katılacağı belirtilmezken, sendika daha önce yaptığı açıklamada 6.540 üyesinin hafta başındaki üç günlük greve katılacağını açıklamıştı.

Samsung Electronics'in dünya çapında yaklaşık 267.860 çalışanı olduğu tahmin ediliyor. Bu çalışanların yaklaşık 120 bin'i Güney Kore'de görev alıyor.

Bu yılın başlarında, sendika üyeleri ve yönetim, sendikanın daha yüksek ücret ve daha iyi çalışma koşulları talebi üzerine görüşmeler yapmış ancak anlaşmaya varamamıştı.

Haziran ayında bazı sendika üyeleri yıllık izinlerini toplu olarak kullanarak bir günlük greve gitmişti. Gözlemciler ise bunun Samsung Electronics'teki ilk işçi grevi olduğunu söylemişti.

Şirketteki en büyük sendika olan Ulusal Samsung Elektronik Sendikası'na ve daha küçük sendikalara bağlı yaklaşık 30.000 Samsung işçisi bulunuyor.

Samsung'un İcradan sorumlu yönetim kurulu başkanı Lee Jae-yong'un adı, 2016'da Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin görevden alınmasına sebep olan bir yolsuzluk soruşturmasına karışmıştı.

Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme! Ünlü oyuncu evinde ölü bulundu Galatasaray'ın yeni hedefi Gonçalo Guedes Fatih Terim sorusu sosyal medyayı ikiye böldü 5 büyüklüğünde deprem! Kandilli: 3.3 büyüklüğünde bir deprem oldu