Salgın yayılıyor, can kaybı 500'ü aştı

Yayılmaya devam eden kolera, Sudan'da ölümlere neden oldu. Salgından yaşamını yitirenlerin sayısı 535'e yükseldi.

Kaynak: A.A

Sudan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede toplam kolera vaka sayısının 17 bin 411'e ulaştığı ifade edildi.

Açıklamada, koleradan ölenlerin sayısının 535'e yükseldiği belirtildi.

SALGIN İLAN EDİLMİŞTİ

Sudan'da hazirandan bu yana etkili olan yağışlar ve seller, koleranın yayılmasına yol açtı. Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos'ta kolerayı salgın ilan etti.

Savaşın sürdüğü Sudan'da, sağlık sisteminin etkin şekilde çalışmaması nedeniyle salgın hastalıkların yayılması insanların hayatını daha da zorlaştırıyor.

Dehşet veren olay! Öldüresiye dövdüler Cinsel ilişki iddialarını kabul etti! Volkan Konak'ın ölümüyle ilgili soruşturma Cesur pozlarıyla sosyal medyayı salladı! AK Parti'nin acı günü! Yaşamını yitirdi Yola düşen kadın feci şekilde can verdi