Saldırıların hedefi olan Starbucks açıklama yaptı: Herhangi bir siyasi oluşumla ilgi veya bağlantımız yok

Starbucks, küresel çapta şirketi hakkındaki iddialar ve boykot çağrılarıyla ilgili açıklama yaparak İsrail ile ilgili suçlamaları reddetti. Starbucks, markasının herhangi bir siyasi oluşumla ilgisi veya bağlantısı olmadığını vurguladı. Açıklamada "Şirket gelirleri, herhangi bir askeri operasyonu finanse etmek için kullanılmadı" denildi.    

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları dolayısıyla boykot çağrıları yapılan ve şubeleri saldırıya uğrayan Starbucks'tan 'İsrail-Gazze çatışmaları' hakkında açıklama geldi. 

Starbucks Türkiye'nin internet sitesinden "Sosyal medya ve haber kanallarında dolaşan yanlış haber ve bilgilere yanıt olarak Starbucks’ın inandığı ve savunduğu değerler hakkındaki gerçekleri paylaşmak isteriz" notuyla Türkçe paylaşılan açıklamada şu ifadeler kullandı:

"Starbucks olarak 'insanlığı' ve insanlık değerlerini savunuyoruz. Şiddeti, masumların hayatlarını kaybetmelerini ve bir silah haline gelen nefret dilini kınıyoruz. Bu pozisyonumuzu değiştirmeden korumaya devam edeceğiz.

Sosyal medyada yayılan yalan haberlere ve asılsız beyanların aksine Starbucks markasının herhangi bir siyasi oluşumla ilgilisi ve bağlantısı bulunmamaktadır. Şirket gelirleri ve kârı, herhangi bir hükümeti veya askeri operasyonu finanse etmek için asla kullanılmamıştır ve kullanılmayacaktır."

'SİYASİ BİR BAĞLANTIMIZ YOK'

Şirket, "Starbucks’ın Orta Doğu’da bir varlığı var mı?" sorusu altında yaptığı açıklamada, "Starbucks 20 yıldan uzun bir süredir Orta Doğu’da faaliyet göstermekte. Bölge genelinde yaklaşık 21.000 yeşil önlüklü partnerimiz ile her gün milyonlarca misafire hizmet vermektedir" dedi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Bölgedeki iş ortağımız Alshaya Group, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yaklaşık 2.000 Starbucks mağazasını işletmektedir. Mağazaların misafirlere hizmet verdiği ülkeler arasında Bahreyn, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Fas, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Azerbaycan bulunuyor.

Sosyal medyada yayılan yalan haberlere ve asılsız beyanların aksine Starbucks markasının herhangi bir siyasi oluşumla ilgilisi ve bağlantısı bulunmamaktadır. Kârımızı asla herhangi bir hükümeti veya askeri operasyonu finanse etmek için kullanmadık ve kullanmayacağız."

'VANDALİZM VAKALARI YAŞANDI'

"Starbucks siyasi bir kuruluş mu?" sorusuna da yanıt veren şirket, "Hayır, Starbucks markasının herhangi bir siyasi oluşumla ilgilisi ve bağlantısı bulunmamaktadır. Kârımızı asla herhangi bir hükümeti veya askeri operasyonu finanse etmek için kullanmadık ve kullanmayacağız" ifadelerini kullandı. Şirket, "Starbucks sosyal medyada dolaşan yalan haberler ve yanlış bilgiler hakkında ne açıklamada bulundu?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kim olduğumuza ve neleri savunduğumuza dair yalan haberler ve asılsız iddialar sosyal medyada paylaşılıyor. Bu tür yalan haberler ve yanlış bilgiler nedeniyle dünya çapında pek çok mağazamızda münferit şiddet eylemleri ve vandalizm vakaları yaşandı. Bu nedenle gerçekleri birinci ağızdan aktarmamız kritik önem taşıyor. Bu konudaki en doğru ve açıklayıcı bilgiler aşağıdaki linklerde bulunabilir."

Öte yandan, şirketin açıklamasında, "Starbucks ve işçi sendikaları arasında neler oluyor?" ve "Starbucks neden Workers United sendikasına dava açtı?" soruları hakkında da bilgilendirme yapıldı.

A101 26 Aralık Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında