Ruhsatsız altın madeninde göçük faciası: Çok sayıda ölü var...

Endonezya'da şiddetli yağışlar faciaya yol açtı. Batı Sumatra'nın Solok bölgesinde toprak kayması yaşandı. Bölgede bulunan ruhsatsız bir altın madeninde göçük meydana geldi. Yaşanan olayda çok sayıda ölü ve kayıp var.

Endonezya'nın Batı Sumatra bölgesinde şiddetli yağışların etkisiyle yaşanan toprak kayması sebebiyle ruhsatsız bir altın madeni çöktü. Bir yetkili, en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini, kayıp yedi kişinin yerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Solok ilçesindeki yasadışı altın madeninde, yaşanan şiddetli yağışların ardından dün akşam göçük meydana geldi. İl Afet Kurumu Başkanı Irwan Efendi, kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşmak için sekiz saat boyunca yürüdüğünü, bölgeye yolla ulaşmanın mümkün olmadığını anlattı. Efendi'nin verdiği bilgilere göre, hayatını kaybeden kişiler elle altın arayan, bölgede yaşayanlardı.

Olay esnasında içeride 25 kişinin olduğu tahmin ediliyor. 15 kişi ölürken, üç kişinin de yaralandığı açıklandı. Yedi kişi ise halen kayıp. Polis ve ordu, cuma günü erken saatlerde kayıpları bulmak için arama çalışması başlattı. Ölen kişilerin tahliyesi için de çalışma yürütülüyor.

Narin cinayetinde bir itiraf daha... Narin Güran cinayetinde çok kritik HTS raporu Emekli Promosyonu 24 Bin TL Oldu Uzman İsim Uyardı Demir deposu besinler belli oldu Adana Adana Olalı Böyle İsyan Görmedi 'Üfürükçü hoca'nın arşivi ifşa oldu