RTÜK zorunluluk getirdi, medya kuruluşlarına son çağrı yapıldı!
Medya kuruluşları, RTÜK'ün getirdiği zorunluluğu 19 Ocak'a kadar yerine getirecek.
Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) başlattığı yeni uygulamaya göre artık tüm medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabı edinmek zorunda. Bundan böyle tebligatlarını e-tebligat formunda iletecek olan RTÜK, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara 19 Ocak’a kadar KEP hesabı alarak bildirme zorunluluğu getirdi.
KEP Hizmet Sağlayıcısı TÜRKKEP, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), tüm medya hizmet sağlayıcı kuruluşların Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi alarak 19 Ocak 2014 tarihine kadar bu adreslerini RTÜK Üst Kurulu'na bildirmesine ilişkin yayınladığı duyuru ile medya kurumlarına verdiği hizmetleri hızlandırdı. TÜRKKEP'in 100'ün üzerinde başvuru merkezi ve yerinde başvuru hizmeti medya kuruluşlarının KEP hesabı alma işlemlerine rahatlık getiriyor.
RTÜK, medya kurumlarına yapacağı tebligatlarda KEP kullanarak süreçleri hızlandıracak ve kolaylaştıracak. TÜRKKEP'in VUK, TTK ve E-Tebligat Kanunu'na uygun altyapısıyla sunduğu KEP ve diğer e-dönüşüm hizmetleri ile medya kurumları, ileride ihtiyaç duyacakları her türlü elektronik hizmete ulaşabilecek.
Şimdiye kadar RTÜK, D-Smart, Metro FM, Power FM, Star Medya Grubu, Süper FM, TGRT Haber ve Kanal 7 gibi 500 medya kuruluşu TÜRKKEP'li oldu. TÜRKKEP'in başka medya hizmet sağlayıcı kurumlarla görüşmeleri de sürüyor.
Medyada KEP nasıl kullanılacak?
Kullanımının kolaylığı, ekonomikliği ve hızı dolayısıyla avantajlar getiren KEP uygulaması, kurumların tüm süreçlerine düzen ve tasarruf sağlıyor. RTÜK gibi birçok kurum, tebligatlarını KEP ile yapmaya hazırlanıyor. KEP adresi edinmenin zorunluluğu dolayısıyla, gerekli işlemleri gerçekleştirmeyen kurumlar yakın bir gelecekte tebligat alamayacak, dolayısıyla bunun tüm sorumluluğuyla karşı karşıya kalacak.
E-Dönüşümün bu önemli ayağında, TÜRKKEP hizmetleri medya kurumlarından büyük ilgi görüyor. TÜRKKEP hazırladığı paketlerle KEP hizmetlerine geçişi hızlandırıyor ve avantajlı hale getiriyor.
TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Türkiye'de her yıl tüzel kişilere yapılan tebligat sayısı yüzde 8 artıyor. 2013'te bugüne kadar 8 milyona yakın tebligat yapıldı. Görüldüğü gibi, tebligatların kağıt ortamında alışagelmiş yöntemlerle yürütülmesi ciddi şekilde zorluklar içeriyor. E-Devlet projelerinde temel hedefler, iş süreçlerini sürdürülebilir hale getirmek, süreçlerde harcanan iş gücü, zaman ve kâğıt kullanımı gibi maliyet yaratan unsurları minimize etmek ve olabildiğince anlaşmazlıkları çözmek için harcanan kaynaklardan tasarruf etmektir. Özellikle KEP, e-Tebligat ile tebligat sürecinde yaşanan problemleri engelleyici rolü olacaktır. Ayrıca tüm e-Devlet projelerinde büyük bir kolaylaştırıcı ve bütünleyici rolü olacaktır. Bu projelerin en önemli ihtiyacı olan kimlik tespiti ve yasal olarak geçerli, hızlı ve güvenilir iletişim yolu sağlaması ile nedeniyle KEP, özel ve devlet kurumlarının ve bireylerin iletişimlerinde büyük tasarruflar sağlanacaktır."