Resmen açıkladılar: Ünlü market zinciri banka kuruyor. BİM'den flaş adım

BİM, bir dijital katılım bankasıyla iş birliği yapma kararı aldı. Bu konuda Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) resmi bir bildirimde bulunduğu aktarıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

22 Temmuz’da alınan kararın ardından ünlü market zinciri, dijital katılım bankası çalışmalarını hızlandırdı. Şirketin açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) bu girişimin "Önemli Nitelikte İşlem" olarak değerlendirip değerlendirilmeyeceği konusunda görüş talep edildiği belirtildi.

ARTIK BANKASI OLACAK

Hesaplı alışverişin merkezi konumundaki BİM Birleşik Mağazalar Zinciri, telekomünikasyon alanında olduğu gibi şimdi de dijital katılım bankası kurma hedefiyle harekete geçti.

Açıklama şu şekilde:

“Eş zamanlı olarak, SPK’dan muhtemel işlemin “Önemli Nitelikte İşlem” olup olmayacağına ilişkin görüş talep edilmiştir.

Kurul tarafından yapılacak geri bildirimin İşlem’in akışı bakımından esaslı etkisi olacağı değerlendirilerek, yatırımcıların yanıltılmaması ve işlem akışının doğru belirlenmesi adına aynı tarihte özel durum açıklamasının ertelenmesine karar verilmiştir.

Kurul tarafından şirketimize İşlem’in “Önemli Nitelikte İşlem” olmadığına yönelik görüş yazısı iletilmiş olup, şirketimiz bünyesinde araştırma çalışmalarına devam edilmektedir.”

Semih Çelik'in babasının ifadesi ortaya çıktı Narin'in DNA örnekleri eşleşti Altın Fiyatları Yükselecek mi İslam Memiş açıkladı Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Geleceğini Açıkladılar Altın fiyatları yorgun mu düştü? AFAD duyurdu; 4.5 büyüklüğünde deprem!