Recai Kutan kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Recai Kutan hangi görevlerde bulundu?

Necmettin Erbakan'ın en yakın çalışma arkadaşlarından biri olan ve Saadet Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan hayatını kaybetti. 94 yaşında hayata gözlerini yuman Kutan, Milli Görüş Hareketi'nin önde gelen isimlerinden biriydi. Kutan'ın ölüm haberi Saadet Partisi'nin X hesabından duyuruldu. Peki, Recai Kutan kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Recai Kutan hangi görevlerde bulundu?

1930 Malatya doğumlu Mehmet Recai Kutan, 7 Ekim 2024 tarihinde hayata veda etti. Kutan'ın ölüm haberi Saadet Partisi'nin X hesabı üzerinden duyuruldu. Yapılan paylaşımda; "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun." ifadeleri kullanıldı. Peki, Recai Kutan kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Recai Kutan hangi görevlerde bulundu?

RECAİ KUTAN KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Recai Kutan, İsmail Kutan ve Hatice Kutan'ın oğlu olarak 5 Nisan 1930 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Malatya'da tamamlayan Kutan, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 1952 yılında mezun oldu.

Recai Kutan, 7 Ekim 2024 tarihinde 94 yaşında hayatını kaybetti. Kutan'ın ölüm haberi, Saadet Partisi'nin X hesabından yapılan paylaşımla duyuruldu. Kutan'ın neden öldüğü henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda aktaracağız.

RECAİ KUTAN HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

1952-1969 yılları arasında Devlet Su İşleri'nde çalışan Kutan, 1969'da Türk Mühendislik Müşavirlik Anonim Şirketi'ni kurdu. 1974-1980 yılları arasında MSP Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle siyasi çalışmaların içerisinde olan Recai Kutan, 1977 seçimlerinde, Milli Selamet Partisi'nden Malatya milletvekili, 1977 koalisyon hükûmetinde imar ve iskân bakanı olarak görev aldı. 12 Eylül Darbesi'nden sonra diğer MSP yöneticileriyle beraber 9,5 ay hapis yattı.
1983'ten sonra kurulan Refah Partisi'nin genel başkan yardımcısı olan Kutan, Refah Partisi'nin Malatya milletvekili olarak meclise girdi. 1996-1997 yılları arasında 54. Hükümet'te enerji ve tabii kaynaklar bakanı olarak görev yapan Kutan, Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından yeni kurulan Fazilet Partisi'nin genel başkanlığına seçildi. 1999 genel seçimleri sonucu meclise girdi ve Rahşan Affı'na destek verdi, 21 Aralık 2000'de yapılan oylamada kabul oyu verdi.

Fazilet Partisi'nin de kapatılmasıyla Kutan, 2001 yılında Saadet Partisi'nin kurucuları arasında bulundu ve kurucu genel başkanlık görevini üstlendi. Sürdürdüğü genel başkanlık görevini, 11 Mayıs 2003 tarihinde yapılan 1. Olağan Kongrede Necmettin Erbakan'a devretti, fakat 29 Aralık 2003'te Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Necmettin Erbakan'ın kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle görevlerinden ayrılmasını istedi. Bunun üzerine Erbakan, 30 Ocak 2004'te parti üyeliğinden ve genel başkanlıktan istifa etti. Bu tarihten itibaren Recai Kutan, genel başkanlık görevini vekaleten yürütmeye başladı. Kutan, 8 Nisan 2006'da yapılan 2. Olağan Kongre'de, genel başkanlık görevini bu sefer seçimle üstlendi. 2007 genel seçimlerinden sonra genel başkanlık görevini, 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan 3. Olağan Kongrede Numan Kurtulmuş'a devretti.

Recai Kutan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulunda üyeliğinin yanısıra, yine kurucuları arasında yer aldığı Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin genel başkanlığını da yürüttü.

Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti A101 26 Aralık Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı Kocaeli’de trajik son 6 kadını uyuşturup tecavüz etti AFAD'dan kritik sağanak uyarı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu!