Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan o şehir için acil deprem uyarısı geldi: İvedi incelikli çalışma yapılmalı

Deprem, Türkiye'nin önemli gündem başlıkları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hemen her gün yurdun birçok bölgesinden deprem haberleri gelirken, uzmanların uyarıda da sürüyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da sosyal medya hesabından bir şehrimiz için kritik uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından Mersin için uyarılarda bulundu.

Deprem, Türkiye'nin önemli gündem başlıkları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hemen her gün yurdun birçok bölgesinden deprem haberleri gelirken, uzmanların uyarıda da sürüyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da sosyal medya hesabından Mersin için uyarılarda bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREK

"Mersin, sarsıntı duyarlı sulu, gevşek çökeller üzerinde çarpık yerleşmiş rezonans ile sıvılaşma sorunlu büyük bir kenttir" diyen Prof. Dr. Ercan şöyle devam etti:

"Deprem için yer-yapı güvenlik belgesi olmadan ev satılıp, kiralanmamalıdır. İvedi kentsel dönüşüm gerekli. Mersin odaklı büyük bir deprem beklenmese de dolay kırıkları Mersin’i Mercalli VI yıkım gücünde sarsar. Yapı çalkalanmaları, batma, yıkım beklenir. İvedi incelikli (microzonation) çalışması yapılmalı."

Narin Güran'ın Katili Sürpriz İsim Çıktı İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ahırında yeni deliller Meteoroloji tarih verdi: Afrika sıcakları geliyor Gram altın için 4500 TL tahmini! Narin Güran cinayetinde HTS raporu ortaya çıktı Kademeli emeklilik geliyor