Peynirden mantı harcına kadar her şey zararlı! Tarım Bakanlığı o firmaları tek tek ifşa etti

Tarım ve Orman Bakanlığı ürünlerinde hile yapan firmaların listesini güncelledi. Yeni yayımlanan listede süt ürünleri, bitkisel yağlar ve mantı harcında yapılan usulsüzlüklere yer verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" ile "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesini güncelledi. Açıklanan yeni listede ağırlıklı olarak peynir, süt ürünleri ve bitkisel yağlara yer verildi.

Listede aynı zamanda sucukta, sulu köfte ve mantı harcında kanatlı et ve sakatat taşlık tespiti, kaşarda yüzde yağ oranının düşük olması, bitkisel yağ tespiti, natamisin tespiti, eritme peynirinde nişasta kullanımı, mantı harcından sakatat tespiti, manda sütünde manda sütünün çıkmaması, pide harcında sakatat kalp tespiti, kuzu kuş başında kanatlı et tespit edildi.

Listenin devamında yer alan ürünlerde ise dana kıymalı iç harçta kanatlı ve sakatat tespiti, macunlarda ilaç etken maddesi tespiti, toz biberde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespiti, yağlarda ömrü uzatan ancak insan sağlığına zararlı natamisin tespiti ve zeytinyağlarında, tohum yağları tespiti.

Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi Narin Güran cinayetinde dikkat çeken detay! İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme