Penis boyutunuz küçülebilir sakın bunları yapmayın: Penis gerçekten küçülebilir mi?

Penis boyutundaki değişimler, erkekler için önemli olabilir. Birçok neden, ne yazık ki penis boyutunda küçülmeye neden olabilir. İşte araştırmalara göre penis boyutunun küçülmesine neden olan etkenler

Penis vücudun bir parçasıdır ve yıllar içinde değişiklik gösterebilir. Günümüzde pek çok erkek, penis boyutuyla ilgili endişe duyabilir.

Nadir görülse de penis küçülmesi çok çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir. Çoğu durumda penis boyutundaki değişiklikler fark edilemeyecek kadar küçüktür.

İşte penis boyutunun küçülme nedenleri...

PENİS BOYUTUNUZ KÜÇÜLEBİLİR!

Dr.Mary Samplazi, bir erkeğin yaşının ve yaşam tarzının, penisinin tutarlı bir şişkinlik seviyesini koruma yeteneği üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabileceği konusunda uyardı.

Yapılan araştırmalar, sigaranın kan damarlarına zarar verebileceğini, kan akışını engelleyebileceğini ve ereksiyonları olumsuz etkileyebileceğini gösteriyor.

Sertleşme bozukluğu, penis küçülmesinin nedenleri arasındadır. Vücut düzenli ereksiyonlar yaşamayı bıraktığında, penisi gevşek durumdan ereksiyon durumuna geren elastik doku, penisin elastikiyetini kaybetmesine yol açacak şekilde dönüşebilir.

Penis elastik değilse, ereksiyon olduğunuzda esnemez ve penis boyutunda uzunluk kaybettiğinizi fark edersiniz.

Yaşlanmak, penis boyutunun küçülmesine neden olan bir diğer faktördür. Yaşlandıkça kan akışı azalır ve penis dokusu daha az oksijen ve gerekli besin maddelerini alır.

Kan akışındaki sorunlar aynı zamanda dokuların elastikiyetini kaybetmesine ve penisin normal uzunluğunu ve kalınlığını korumak için esnemesine neden olur.

Hormonlar da penisin görünümünü de etkileyebilir. Testosteron, erkek cinsel sağlığı için gerekli bir hormondur ve yaşla birlikte azalma eğilimi gösterir.

Testosteron penisin yapısını, düz kas ve bağ dokusunun işlevini korur. Düşük hormon seviyeleri nedeniyle bunlar sürdürülemezse zamanla küçülme meydana gelebilir.

Obezite de penis küçülmesinin başka bir neden olabilir. Yağ, testosteronu östrojene dönüştüren bir enzim içerir. Bu da erektil disfonksiyona ve testislerin küçülmesine neden olabilir.

ÇOK FAZLA SEKS YAPANLAR DİKKAT!

Öte yandan çalışmalar, "çok fazla" seks yapmanın zamanla erkeğin cinsel organlarının boyutunu azaltabileceği ve çok fazla seksin de bağlantı kurmanın mümkün olabileceği bulundu. Ancak boyutun küçülmesi mümkün olmakla birlikte çok nadirdir.

Diyabet, kalp-damar hastalığı veya kanser gibi kronik bir hastalığınız varsa bu hastalıklar da penis küçülmesine neden olabilir.

Diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar, erektil disfonksiyon riskini artırabilir. Prostat kanseri olan erkeklerde de penis boyutunda değişiklikler meydana gelebilir. Radyasyon tedavisinin penisin küçülmesine neden olduğu bilinmektedir.

Küçük bir araştırma, prostat kanseri tedavisi gören hastaların penislerini esnettiklerinde penis uzunluklarının giderek azaldığını ortaya çıkardı.

Galatasaray, Kadıköy'den lider döndü Narin Güran Cinayetinde Gizli Tanık Ortaya Çıktı Kızıl Goncalar'ın final tarihi belli oldu Galatasaray'dan çok konuşulacak derbi paylaşımı Kalça fotoğrafı paylaştı ortalık karıştı! Okan Buruk, Ziyech ve Yusuf Demir'i kadroya almadı