Özgür Özel'in "Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum" sözleri gündem oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Devlet Bahçeli'nin Öcalan çıkışı sonrası yaptığı "Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Kendilerini bu devlete ait hissetmeyen herkese kendini eşit hissettiği bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti teklif ediyorum." sözleri sosyal medyada gündem oldu.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu ve gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli, DEM Partililerle tokalaşmasının ardından başlayan yeni bir çözüm süreci mi başlıyor tartışmasıyla ilgili konuştu.

“Yeni çözüm sürecine değil, ortak akla ihtiyaç var.” diyen Bahçeli ikinci kez Öcalan'a çağrı yaptı, "Terörist başı gelsin TBMM'de DEM Parti grubunda konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse umut hakkı için yasal düzenlemenin önü açılsın." dedi.

Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasından sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel de partisinin grup toplantısında konuştu.

Devlet Bahçeli'nin çıkışını değerlendiren Özgür Özel, "Bahçeli el yükseltti diyorlar. Ben de el yükseltiyorum. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Kendilerini bu devlete ait hissetmeyen herkese kendini eşit hissettiği bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti teklif ediyorum. Tüm Kürtleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibi yapalım. Ben demokrasi ve kardeşlik teklif ediyorum. Biz durduğumuz yerdeyiz ve bu ülke için her şeyi hep birlikte burada yapmayı teklif ediyorum." dedi.

Özgür Özel'in bu sözleri sosyal medyada gündem oldu. 

Real Madrid, Dortmund'u ikinci yarıda yıktı Jose Mourinho'nun tazminat bedeli ortaya çıktı Narin Güran soruşturmasında büyük tehlike! Gazeteler Bahçeli'nin çağrısını nasıl gördü? TUSAŞ'a saldırı; olay yerinden ilk fotoğraflar... Yunus Akgün, PFDK'ye sevk edildi