Özer Uçuran Çiller kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in hayatı...

Özer Uçuran Çiller, Yeniköyde'ki evinde 86 yaşında vefat etti. Mühendis ve iş insanı Özer Uçuran Çiller, Türkiye'nin ilk ve tek kadın başbakanı Tansu Çiller'in eşiydi. Özer Uçuran, Tansu Çiller ile evlendikten sonra eşinin soyadını almıştı. Peki, Özer Uçuran Çiller kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in hayatı...

Özer Uçuran Çiller kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Eski başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in vefat ettiği öğrenildi. Uçuran Çiller, eşi siyasete atılıp 1939'da ilk kadın başbakan olmasıyla Türkiye'nin ilk 'second gentleman'ı unvanını almıştı. 2000'lerin başından beri alternatif tıpla ilgilenen Özer Çiller'in, bu konuda yayınlanmış eserleri bulunuyor. Peki, Özer Uçuran Çiller kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in hayatı...

ÖZER UÇURAN ÇİLLER KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Özer Uçuran Çiller, 21 Eylül 1937 tarihinde dünyaya geldi. Mühendis ve iş insanı olan Özer Çiller, Türkiye'nin ilk ve tek kadın başbakanı olan Tansu Çiller'in eşidir ve iki çocuğu vardır. Evlendikten sonra eşinin soyadını alan Özer Çiller, Caddebostan'ın ilk ve 30 yıllık muhtarı ve market sahibi Ramiz Uçuran ile İsmet Uçuran çiftinin iki çocuğundan biridir.

Saint Joseph Fransız Lisesinde eğitim gördükten sonra Robert Kolej'de (Boğaziçi Üniversitesi) mühendislik ve yüksek mühendislik tahsilini yapan Özer Çiller, Amerika'da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi kazandı. 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev aldı.

1963'de Tansu Çiller ile evlenen Özer Çiller, 8 yıl Amerika'da kaldıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Mehmet Emin Karamehmet'in yanında Çukurova Holding'te CEO olarak görev yaptı. 1981 yılında eşi Tansu Çiller ile beraber Marsan Marmara Holding'i kurdu. Ayrıca Milliyet ve Güneş gazetelerinde köşe yazarlığı da yaptı.

Eşi Tansu Çiller'in siyasete atılıp 1993 yılında ilk kadın başbakan olmasından sonra Türkiye'nin ilk "second gentleman"ı unvanını aldı. 2000'li yılların başlarından itibaren alternatif tıbba merak salan Özer Çiller'in bu konuda yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.

Bir süredir diyaliz tedavisi gören Özer Uçuran Çiller'in 1 Haziran 2024 sabahı hayatını kaybettiği öğrenildi. Çiller'in kalp krizi geçirerek Yeniköy’de bulunan evinde vefat ettiği söyleniyor.

ÖZER ÇİLLER UÇURAN'IN ESERLERİ

  • Pencere, Yeniçağ'da Düşünce Gücü ve Holistik Sağlığa Açılan Pencere (Ciltli), Truva Yayınları, Mayıs 2005
  • Mutlu ve Başarılı Olma Sanatı, İnkılâp Kitabevi, 1994
  • Sırrın Sırrı, Doğan Kitap, 2008
  • Yazgı, Doğan Kitap, 2010
  • İnfoteizm, Doğan Kitap, 2011
  • Mutlu Huzurlu Başarılı Olabilme Sanatı, Doğan Kitap 2011
  • Düşüncenin Simyacılığı, Doğan Kitap, 2012
  • Tanrı Parçacığının Sırrı, Doğan Kitap, 2014
  • Yaşam Düşüncededir, 2014
  • Tanrısal Sağlığın Sırrı, Marnet Yayıncılık, 2015
  • The Secret of Divine Health
  • Evlilik Yolculuğu, 2016
  • Sır'rın Sırrı, 2016
Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!