Oyuncular, Twitter'da 'Gezi Parkı Arşivi'yle mi fişleniyor?
Ali Eyüboğlu, bugünkü köşesine sosyal medyadaki yeni bir oluşumu taşıdı.
Milliyet Cadde Yazarı Ali Eyüboğlu, Twitter'daki 'Gezi Parkı Arşivi' oluşumu ile endişelerini bugünkü köşe yazısında okuyucuyla paylaştı. Oyuncuların Gezi direnişi sırasındaki tweet'lerini de köşesinde paylaşan Eyüboğlu'nun yazısı şu şekilde:
"GEZİ PARKI ARŞİVİ
Düne kadar Twitter’da “Gezi Parkı Arşivi” diye bir oluşumdan haberim yoktu, dizi yapımcısı bir arkadaşım söyleyince, haberim oldu. Hesapta yazılanları okuyunca şoke oldum.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü bugün... Bu vesileyse siz değerli okurlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.
Cumhuriyet’in 90. yılını kutladığımız gün, Asya’yı Avrupa’ya bağlayacak Marmaray hizmete girecek...
Müthiş bir olay...
Türkiye’nin birçok alanda nasıl da büyüdüğünün göstergesi bu...
Ancak bazı alanlarda ileri değil, adeta geri gidiyor Türkiye.
Örneğin düşünce özgürlüğü...
Gezi Parkı eylemlerinden sonra Türkiye’deki kutuplaşmanın geldiği nokta düşündürücü.
Cumhuriyet’in 90’ıncı yılında Türkiye’nin geldiği noktaya bakar mısınız?
Gezi Parkı’na destek verenlere göre, vermeyenler “düşman”, Gezi Parkı eylemlerine karşı olanlara göreyse “eylemciler” ve “destekçileri”...
Düne kadar Twitter’da “Gezi Parkı Arşivi” diye bir oluşumdan haberim yoktu, dizi yapımcısı bir arkadaşım söyleyince, haberim oldu.
“Gezi Parkı’nı kışkırtan bütün Twitter ve sosyal medya hesapları deşifre edilecektir” hedefiyle açılan hesapta yazılanları okuyunca şoke oldum.
Orada yazılanların hepsine yer vermem olanaksız.
O yüzden seçme yaptım aralarından.
Adını ister “Gezi Parkı Arşivi” koyun ister “Gezi Parkı Fişlemesi”, onlarca ünlü arasında eleştiri sınırlarını aşıp hakarete varan tweetler atan ya da doğru olmayan tweetleri RT yapanlar var mı?
Var...
Ancak “Gezi Parkı Arşivi”ne alınanların ezici bir çoğunluğunun yazdıkları “Düşünce özgürlüğü” kapsamında değerlendirilmesi gereken şeyler.
“Sapla“, “samanı” karıştırmamak lazım.
Sosyal medya, beğenmediğimiz yazı ya da fikirlere anında karşılık verebileceğimiz bir mecra.
Böyle bir yol varken ünlülerin yazdıklarını “Gezi Parkı Arşivi”nde toplayıp, “Artık bunların dizilerini izlemeyelim” diye kampanya düzenlemeye eyvallah!
Demokratik bir haktır bu...
Ancak “düşünce özgürlüğü”ne girecek tweetler yüzünden oyuncuları fişlemek ve rol aldıkları TRT dizilerinden gönderilmesini istemek olmaz.."
Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.