ÖSYM DGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşti. 2 yıllık (önlisans) üniversite eğitimini 4 yıla (lisans) tamamlamak isteyenlerin katılım sağladığı DGS sınavının sonuçları bekleniyor. Peki, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM DGS sonuç sorgulama ekranı 2024...

30 Haziran 2024 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) düzenlendi. Sınavda adaylara sayısal ve sözel olmak üzere toplam 100 soru soruldu ve 135 dakika süre verildi. Söz konusu sınav sayesinde üniversite öğrencileri 2 yıllık (önlisans) eğitimlerini 4 yıllık (lisans) eğitimine tamamlayabiliyor. 81 ilde yılda 1 kez düzenlenen sınava katılım sağlayan adaylar, sonuçlar için ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret ediyor. Peki, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM DGS sonuç sorgulama ekranı 2024...

ÖSYM DGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda 1 defa düzenlenen DGS (Dikey Geçiş Sınavı), bu yıl 30 Haziran'da yapıldı. 2024 DGS sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne (AİS) T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak DGS sonuçları sorgulanabilir.

DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı 2024 sonuç tarihi yayınlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre 2024-DGS sonuçları Ağustos ayının ilk haftası açıklanacak.

DGS NEDİR, NE İŞE YARAR?

Dikey Geçiş Sınavı, meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için düzenlenen bir sınavdır.

2024 DGS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

2024 DGS Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen soruların hepsi 30 Haziran 2024 tarihinde saat 13.40'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. Yapılan açıklamada, DGS soruları ve cevap anahtarına, belirtilen adresten T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebileceği belirtildi. DGS Temel Soru Kitapçığı'nın görüntüleme süreci 10 Temmuz 2024 tarihi saat 23.59'da sona erdi.

DGS TERCİHLERİ 2024 NE ZAMAN?

DGS sonuçları açıklandıktan sonra tercihler başlayacak fakat henüz kesin bir tarih açıklanmadı. 2024 DGS tercihlerinin Ağustos ayının son haftasından itibaren başlaması bekleniyor.

DGS PUANINA ÖBP EKLENECEK

Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Ön Lisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarakdeğerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Ön Lisans Başarı Puanı merkezî sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır.

Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme! Ünlü oyuncu evinde ölü bulundu Galatasaray'ın yeni hedefi Gonçalo Guedes Fatih Terim sorusu sosyal medyayı ikiye böldü 5 büyüklüğünde deprem! Kandilli: 3.3 büyüklüğünde bir deprem oldu