Osmanlı saraylarındaki aşurenin sırrı keşfedildi: İçine 1 kaşık eklemek yetiyor, tam kıvamında oluyor. İşte aşurenin tadını arşa çıkaran lezzetli ipucu. Lezzetli aşure tarifi

Aşure, bolluğun, bereketin ve beraberliğin en önemli temsilcisidir. Hazır aşure gününe az kalmışken leziz mi leziz, tıpkı Osmanlı saraylarından çıkmış gibi bir aşure tarifiyle geldik. Birkaç basit püf noktasını dikkate alarak Osmanlı’daki gibi aşure yapmak mümkün, bizden söylemesi! İşte aşure tarifi ve aşurenin püf noktaları

Tam ölçülü ve tam kıvamında aşure yapmak için doğru yerdesiniz. Birkaç basit püf noktaları dikkate alın, malzemeleri geceden hazırlayın ve nefis mi nefis bir aşure yapmak için hazırlığa başlayın. İşte aşure tarifi ve püf noktaları

AŞURE MALZEMELERİ

500 gram aşurelik buğday

2 yemek kaşığı pirinç

2 su bardağı haşlanmış nohut

2 su bardağı haşlanmış fasulye

200 gram kuru kayısı

200 gram kuru üzüm

1 su bardağı fındık

3 litre su (buğdayı haşlamak için)

4 litre sıcak su

Yarım çay bardağı karanfil suyu

2 su bardağı sıcak süt

4 su bardağı toz şeker

Biraz tuz

Biraz karabiber

AŞURE TARİFİ

Öncelikle nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Ardından buğdayı yıkayın ve tencereye alın. Üzerine kaynar su ekleyerek 10 dakika boyunca kaynatın. Daha sonra suyunu süzün. Aynı işlemi tekrar yaptıktan sonra suyu süzün.

Ardından üzerine 3 litre suyu ekleyin. Buğdayları 15 dakika kaynatın. Eğer buğdayı akşamdan ıslatmadıysanız 50 dakika boyunca kaynatın. Zaman geçtikçe suyu azalan buğdaylara sıcak su eklemeyi ihmal etmeyin.

Kaynayan buğdayın içine; pirinci, pişmiş nohutu, haşlanmış fasulyeyi, suda beklettiğiniz diğer bakliyatları süzerek ekleyin. Bu şekilde 15 dakika kadar daha kaynatın. Küçük bir cezvenin içine karanfilleri ekleyip üzerine 1 çay bardağı suyu çekin. 10 dakika kaynatın.

Suyu azalan buğdaylara su çekmeyi unutmayın. Ardından karanfil suyunu süzgeçten geçirin. Karanfil suyunu, sütü, şekeri, tuzu, karabiberi de ekleyin. 15 dakika daha kaynatın.

Aşureleri kaselere eşit miktarda pay edin. Ilıyınca üzerine fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm veya nar taneleriyle süsleyin.

Osmanlı’dan çıkmış gibi, afiyet olsun!

AŞURE PÜF NOKTALARI

Aşurelik buğdayı mutlaka bir gece önce suda bekletin. Akşamdan 2 kez kaynatıp suyunu süzüp sıcak suda bekletebilirsiniz. Suda yumuşamış olan buğdaylar aşurenin kıvamının oturmasını sağlar. Nohut ve fasulye de tıpkı buğday gibi bir gece önceden suda bekletilmelidir. Yerken rahatsızlık hissi veren gazı alınmış olur.

Aşurenin renginin berrak olması için minik bir sır var! Tahılı ve bakliyatları haşladıktan sonra mutlaka süzün. Ayrıca aşureye ekleyeceğiniz kuru kayısı, kuru üzüm gibi malzemeleri de suda bekletin.

Kullanacağınız fasulye, nohut ve buğdayı ayrı tencerelerde haşlayın. Çünkü hepsinin pişme süresi ayrıdır. Buğday kararmaması için pişerken içine 1 çay kaşığı karbonat ilave edebilirsiniz!

Kıvamı tutturmak için su ve buğday oranı önemlidir. Eğer buğdayın suyu sarardıysa kıvamını bulmuş demektir! Buğday pişerken içerisinde bir miktar tuz atarak kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

Aşure suyunun açık renkli olmasını istiyorsanız haşlanmış buğdayları birkaç kez süzün.

Aşureyi en az 2 saat dinlendirin. Bu sayede malzemeler birbirine karışacak ve aşurenin lezzeti katbekat artacak.

İş insan sahte alkolden hayatını kaybetti Narin Güran cinayetinde korkunç plan ortaya çıktı! İnanmayacaksınız Ama Emeklilere Bedava Oldu! Narin'in iç çamaşırında sperm çıktı iddiası... Fatih Terim'in ilk hedefi Hakim Ziyech Rafa Silva'nın talebi soğuk duş etkisi yarattı