Ölümse ölüm, idamsa idam. Öyle değil mi, nasıl caydıracağız? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Narin Güran ve 2 yaşındaki bebeğe istismar için konuştu

Kırşehir'de konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın gündeminde Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran ve Tekirdağ'da istismara uğrayan 2 yaşındaki bebek vardı. Cezaların işlenen suçlara göre caydırıcı etkiye sahip olması gerektiğini belirten Erbaş, "Ne cinayetler işleniyor. Kanunlarda caydırıcılık var mı? İsterseniz bin sene ceza verin, 'yatarım nasıl olsa, yemeğim de geliyor, suyum da veriliyor.' Bu caydırıcı mı" diye konuştu ve idam çıkışında bulundu.

Kaynak: İHA

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde düzenlenen 7. Uluslararası Ahilik Haftası Sempozyumu'na katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyarbakır'da işlenen Narin cinayeti ve Tekirdağ'daki 2 yaşındaki bebeğe yönelik şiddet ve istismarla ilgili konuştu.

Kırşehir programına cuma namazı sonrasında Ahi Evran Üniversitesi'nde devam eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, burada öğrencilere ahi pilavı dağıttı.

Pilav dağıtımı sonrasında 7. Uluslararası Ahilik Haftası Sempozyumu'nda konuşan Erbaş; ahiliği, ahiliğin prensiplerini ve din adamlarının ahiliğe bakış açılarını anlattı.

Kalabalık bir öğrenci topluluğuna hitap eden Erbaş, Diyarbakır'da işlenen Narin cinayeti ve Tekirdağ'daki olayla ilgili de açıklamalarda bulundu.

ÖLÜMSE ÖLÜM İDAMSA İDAM

Erbaş, "Katil tespit edilse ne olacak? İsterseniz bin sene ceza verin, bizim acımız dinecek mi? Biz, caydırıcılık özelliği olan bir kanun işletmiş olacak mıyız? 2 yaşındaki bebeğe yapılanları görüyorsunuz. Ne cinayetler işleniyor. Kanunlarda caydırıcılık var mı? İsterseniz bin sene ceza verin, 'yatarım nasıl olsa, yemeğim de geliyor, suyum da veriliyor.' Bu caydırıcı mı" diye konuştu.

Cezaların işlenen suçlara göre caydırıcı etkiye sahip olması gerektiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Ölümse ölüm, idamsa idam. Öyle değil mi, nasıl caydıracağız? İmam Gazali şöyle diyor; 'Caydırıcılık özelliği olan kanunlar' bunlar da yetmiyor. Dünya kurulduğundan beri kanunlar var, mahkemeler var. Milattan önce 2 binli yıllarda yaşamış 'Hamurabi' denilen birisi var. Yaptığı kanunların gökten indiğine inanıyor Babil halkı ama yine caydıramadı insanları. O zaman uhrevi müeyyide, ahiret bilinci. Biz onun için günde 40 sefer namazda 'Maliki Yevmiddin' diyoruz." dedi.

Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili flaş açıklama 19 yaşındaki genç kız vahşi şekilde katledildi 14 kişiyi siyanürle öldüren kadın hakkında karar Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı Saatlerce elektrik olmayacak!