Ölüm oranı yüzde 88! Bu virüs çok hızlı yayılıyor...

Ruanda'da Marburg virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi. Marburg virüsünün bulaştığı kişilerde ölüm oranı yüzde 88'lere kadar çıkabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü açıklama yaptı. Hastalığın belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, ishal, istifra ve bazı durumlarda aşırı kan kaybı görülüyor.

Kaynak: A.A

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Ruanda'da Marburg virüsü salgınıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Ülkede salgın ilan edilmesinden bu yana 62 vaka görüldüğünü ve 15 kişinin öldüğünü bildiren Ghebreyesus, "17 kişi izolasyon ve bakım altında, 30 kişi iyileşti ve 800'den fazla temaslı takip ediliyor." ifadesini kullandı. Seyahat ve ticaret kısıtlamalarının yerel ekonomilere zarar verme ihtimaline ilişkin Ghebreyesus, bunun gereksiz olduğu yönündeki açıklamalarını yineledi.

Ghebreyesus, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki M çiçeği virüsü (Mpox) salgınına da değinerek, "Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki bulaşma dinamiklerini anlamak, karşımıza çıkan en önemli zorluklardan biri." diye konuştu.

Şüpheli M çiçeği virüsü vakalarının birçoğunun benzer semptomlar gösteren suçiçeği ve kızamık gibi hastalıklarla karıştırılabileceğini ifade eden Ghebreyesus, bu salgınlara etkili şekilde engellemek için koordineli uluslararası müdahalelere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Ruandalı yetkililer, 5 Ekim itibarıyla ülkede 46 kişinin virüse yakalandığını ve bu kişilerden 12'sinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Hastalığın yayılmasının kontrol altına alınması amacıyla sağlık merkezlerindeki hastaların ziyareti yasaklanmıştı. Yetkililer, aldıkları önlemler kapsamında ayrıca seyahat ve toplantı gibi bazı etkinliklere de kısıtlamalar getirmişti.

Ebola virüsü ile aynı aileden gelen Marburg virüsünün bulaştığı kişilerde ölüm oranı yüzde 88'lere kadar çıkabiliyor.

Yarasalardan insanlara bulaşan virüs, enfekte kişilere temas yoluyla yayılıyor.

Belirtiler arasında ateş, kas ağrıları, ishal, istifra ve bazı durumlarda aşırı kan kaybı görülüyor.

DSÖ, virüse karşı özel tedavi veya aşının bulunmadığını ancak bir dizi kan ürünü, ilaç ve bağışıklık tedavisinin geliştirildiğini açıkladı.

Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Restorandaki yangından acı haber geldi