Narin'in cenazesi başka bir köyün camisinden kaldırıldı. İşte cenazede yaşananlar...

Türkiye 21 Ağustos'tan itibaren 8 yaşındaki Narin Güran'dan gelecek iyi haberi bekledi. Ama öyle olmadı. Dün sabah saatlerinde bir ihbar üzerine küçük Narin'in cansız bedeni dere yatağında bulundu. Cenazesi saatler süren otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Cenazeyi Narin'in dayısının aldığı öğrenildi. Narin'in naaşı başka bir köyden kaldırıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dün sabah saatlerinde Diyarbakır'da 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu. Küçük kızın cansız bedeni köyün yakınındaki dere yatağında çuval içinde bulundu. Otopsi işleminin tamamlanmasının ardından Narin'in cenazesi aileye teslim edildi.

ANNE, BABA, KARDEŞİ DAHİL 24 KİŞİ GÖZALTINDA

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından kızın annesi, babası ve kardeşi dahil 24 kişi gözaltına alındı. Otopsi işleminin tamamlandığını belirten Adalet Bakan Yılmaz Tunç, alınan örneklerin incelendikten sonra kesin ölüm nedenine ilişkin rapor düzenleneceğini söyledi. Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil de incelenmek üzere yeniden Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Narin'in cenazesi aile yakınlarına teslim edildi.

Narin'in naaşını dayısının aldığı öğrenildi. 

Narin'in cenaze namazı 1 kilometre uzaklıktaki başka bir köyde; Batıkarakoç Mahallesi 2. Camii'nde kılındı.

Cenaze namazını beş imam kıldırdı. Tabutun başına duvak konulduğu görüldü. 

"NASIL HESAP VERECEĞİZ?

Narin’in cenaze namazını kıldıran İmam, "Bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah’a nasıl hesap vereceğiz?" diye sordu.

Ancak kendi köyünde defnedildi. Mezarlıkta ağıtlar yakıldı.

Camiye gelinlik de getirildi.

Narin'in annesi, babası, 2 abisi ve 3 amcası gözaltında.

Onlar olmadan defnedilecek ama anne ve babası cenazeye katılmak için izin istedi. Ancak izin verilmedi. Cenazesine anne ve babası cenazeye katılamadı.

Arama kurtarma çalışmalarında yer alan jandarma ve uzman ekipler de cenaze törenine katıldı.

HİÇ KİMSE KONUŞMUYOR

Narin'in köyünde imam dahil herkesin basın mensuplarına açıklama yapmaktan çekindiği belirtildi. Çocukların bugün okula gitmediği, gazetecilerle göz teması bile kurmadığı aktarıldı.

Narin Güran, köyü Tavşantepe'de buraya defnedildi.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da cenazeye katıldı.

CHP HEYET GÖNDERİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Güran soruşturmasına ilişkin olarak, "Dikkatle takip ediyoruz. Bir heyet oluşturduk, Sayın Sezgin Tanrıkulu, Süleyman Bülbül, Atakan Ünver. Bu üç hukukçu arkadaşımız, Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Asu Kaya ile birlikte bu törenden sonra bölgeye hareket ediyorlar. Çok yakından takip edeceğiz hem otopsiyi hem adli süreci." dedi.

Özel şu ifadeleri kullandı:

-Beline kadar suyun içinde 20 gündür Narin'imizi arayan güvenlik güçlerine ve sivil personele teşekkür ediyoruz. Evlatlarını arar gibi aradılar. Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyoruz.

-Tahkikatın bundan sonrası son derece dikkatli yürütülmelidir. Olmadık feodal ilişkilere yapılan atıfların hukukun önüne geçmesinin, dellileri karartmasının, suçluların adalet önünde bir ömür boyu hesap vermemesine asla izin verilmemelidir.

-Dün duyduğumuz bazı feodal ve hukuk devletine sığmayacak açıklamaları tehlikeli buluyoruz. Bölgeye gidiyoruz ve bundan sonra yakından takip edeceğiz ve adalet yerini bulana kadar Narin'in yanındayız. Hiçbir feodal ilişkinin teminatı değiliz.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Narin cinayetinde kan donduran rapor! Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Benfica'ya üç puanı Kerem ve Orkun getirdi