Narin soruşturmasında 24 şüpheli hakkında karar

Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 gün sonra köy yakınındaki dere yatağında çuval içinde saklanmış şekilde bulunmuştu. Soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Diyarbakır’da 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan acı haber 19 gün sonra geldi. Küçük kızın cansız bedeni köyün yakınındaki dere yatağında çuval içinde bulundu. Narin, dün toprağa verildi. Narin’in ölümüne ilişkin soruşturmada 24 kişi gözaltına alındı. 24 şüphelinin gözaltı süreleri 1 gün uzatıldı. Ailedeki diğer şüpheli ölümler de mercek altına alındı. Narin'in babasının serbest bırakıldığı iddialarına da açıklama geldi.

Narin Güran'ın amcası Salim Güran'ın 11 sayfalık ilk ifadesi ortaya çıktı.

AİLE İÇİNDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER

Minik Narin’in ölümü ile birlikte mercek altına alınan ailenin geçmişinde başka şüpheli ölümlerin de olduğu ortaya çıktı. Narin’in 2011 yılında hayatını kaybeden 1988 doğumlu amcasının da aile içi anlaşmazlık nedeniyle cinayete kurban gittiği ileri sürülüyor. İddiaya göre pamuk tarlasında çalışan amca av tüfeğiyle vuruluyor ancak olay bir kaza olarak kayıtlara geçiyor.

Narin’in daha önce hayatını kaybeden ablasının ölüm nedeni olarak da merdivenden düşmesi gösterilmiş. Otopsi yapılmadan defnedildiği öğrenilen abla ile ilgili soruşturmanın da yeniden açılması beklentisi dile getiriliyor.

BABA SERBEST KALDI İDDİALARI ASILSIZ

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren bu iddiaları yalanladı.

Eren, "Babanın serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Biz de savcılık ile görüştük. Bize serbest olmadığını söylediler. Bu bilgi şu an için doğru değil" açıklamasında bulundu.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Narin cinayetinde kan donduran rapor! Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Benfica'ya üç puanı Kerem ve Orkun getirdi