Narin Güran'ın köyünde polis istememişler

Narin Güran 21 Ağustos günü ortadan kayboldu. 19 gün sonra 8 Eylül Pazar günü Narin'in cansız bedeni bulundu. Türkiye ayağa kalktı. Dikkatler Tavşantepe köyüne çevrildi. Tavşantepe köyünün eski muhtarının yıllar önce verdiği bir röportaj gelişmelerin ardından gündem oldu. Eski muhtar Mehmet Sadık Karacaoşan'ın polisler için kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin’in dün dere kenarında bir çuval içerisinde cesedi bulundu. Narin'in bulunduğu yerin evlerine yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta olması ve o bölgenin daha önce defalarca kez aranması merak uyandırdı. Dün Narin’in cenazesini beklerken “Gidin yalan konuşun, tamam mı” diye bağıran bir kadının bir erkek tarafından yumrukla susturulması ise dikkatleri çekti. Aile bireylerinin de yer aldığı 24 kişi gözaltına alınırken, Tavşantepe köyünün eski muhtarının yıllar önce verdiği bir röportaj gelişmelerin ardından gündem oldu.

41 yıl boyunca köyde muhtarlık yapan Mehmet Sadık Karacaoşan, cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem genel seçiminden sonra polislerin kendilerine kötü davrandığını iddia ederek polis noktasının kaldırılmasını istemiş.

Karaçoşan, verdiği röportajda “Sıkıntı yaşanmaması için gittik, polis ise bize silah çekti. Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım. Onların adına ben utandım. Polisler bu köye gelirken köy halkından gıcık almışlar demek ki. Onların asli görevi köyü korumaktır, köylülere saldırmak değil. Özel harekâtçı bazı polisleri kimseyi dinlemiyor, hangi amaçla geldiler onu da bilmiyoruz. Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı ve Vali Bey'e sesleniyorum; polisler burada kalırsa cinayet çıkacak. Bırakmıyorlar ki biz camiye gidelim, bu nasıl bir devlettir. Polis noktasını başka yere alsınlar. Polisler kalmaya devam ederse ya bu köy yıkılacak ya da biz 500 kişi köyü terk edip gideceğiz. Hangisi hesaplarına gelirse onu yapsınlar” demiş.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Narin cinayetinde kan donduran rapor! Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Benfica'ya üç puanı Kerem ve Orkun getirdi