Narin Güran soruşturmasında gözaltılar! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama... Aralarında çok yakınları da var

Diyarbakır'da bugün sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin olarak 21 kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklama yaptı, yeni görevlendirmeleri duyurdu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesine bağlı Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos günü arkadaşlarıyla kuran kursundan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldı. Küçük kızın cansız bedeni son 3 günde aramaların yoğunlaştığı dere yatağında bulundu.

Soruşturma kapsamında Narin Güran cinayetine ilişkin 21 kişi gözaltına alındı.

JANDARMAYA SEVK EDİLDİLER

Narin'in soruşturması kapsamında gözaltına alınan iki kişi jandarmaya sevk edildi

Gözaltı kararı verilen isimler arasında Narin Güran'ın çok yakınlarının da olduğu öğrenildi.

Narin'in annesi, babası, iki kardeşi ve köydeki üç amcasının da olduğu öğrenildi.

Jandarmanın operasyon için düğmeye bastığı belirtildi.

AĞABEYİ NARİN'İ TEŞHİS ETTİ

Ağabeyi Narin’i teşhis ederken, otopsi işleminin de tamamlandığı bildirildi. Kan ve diğer örneklerin alınması ve ceset üzerindeki işlemlerin tamamlandığı öğrenildi. Narin’in nasıl ve ne şekilde öldürüldüğüne dair bulgular, herhangi bir cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığına dair tespitler de otopsi raporuyla açığa çıkarılacak.

Cenazesi defnedilmek üzere önümüzdeki saatlerde ailesine teslim edilecek. Tavşantepe Köyündeki aile mezarlığında da hazırlıklar tamamlandı. Narin için köye getirilen iş makinesi ve kepçelerin yardımıyla köyde mezar yeri kazıldı. Köye giriş çıkışlar ise yasaklandı. 

Mezarlığa getirilen kepçe, mezar açmaya başladı.

Bu arada, mahallede alınan geniş güvenlik önlemleri ise sürüyor.

Adli Tıp Kurumu’na gelen Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, olayın aydınlatılması için gerekli mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ederek, “21 Ağustos’tan bugüne 19 gün geçti. Bu sabah saatlerinde Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Şu an Narin’in otopsi işlemleri devam ediyor. Gerek ‘Kasten insan öldürme’, gerekse de ‘Delillerin gizlenmesi ve karartılması’ suçu kapsamında yürütülen soruşturmada, Narin’in gerçek failinin ortaya konulması için gerekli mücadeleyi yürüteceğiz. Köy içerisinde ve çevresinde 19 gündür devam eden arama ve kurtarma çalışmaları esasında, bütünen köyün tamamının çevresinin tarandığı bize ifade edildi. Ancak bugün itibarıyla köyün hemen çevresinde bulunan bir dere yatağında cenazenin torba içerisinde gizlendiğini ve üzerine çalılıkların bırakıldığı noktasında bilgi geldi. Dere yatağında birden fazla kez arama faaliyetinin yürütüldüğü bilgisine sahibiz. Ancak bulunamamış olması tek başına arama faaliyetleri sırasında bulunamadığını değil, sonrasında da cenazenin oraya bırakılma ihtimalini ortaya koymaktadır” dedi.

‘GİZLEME ŞEKLİ İLE BELLİ BİR KASTLA HAREKET EDİLMİŞ’

Narin’in kesin ölüm sebebinin henüz açıklanmadığını belirten Özdemir, “Bir bütünen bakıldığında planlayarak, tasarlayarak, delilleri gizleyerek, delillerin karartılmasını sağlayarak, cenazenin bulunmasına engel olmak kastıyla, bilinciyle hareket edildiğini, soruşturma makamının, arama kurtarma ekiplerinin doğrudan Narin’in canlı veya cansız bedenine ulaşılmasının engellenmesini amaçlandığını bize göstermektedir. Gizlenme şekli ile bakıldığında, belli bir kastla hareket edildiğini bizlere gösteriyor. Otopsi işlemleri devam ediyor. Tamamlandıktan sonra kesin ölüm sebebine ilişkin bilgi verilecek. Bu bilgi hepimiz açısından maddi gerçeği ortaya koyacaktır” diye konuştu.

 YENİ GÖREVLENDİRMELER...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şu açıklamayı yaptı:

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir.

Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir.

Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir.

Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir.

Narin'in akrabalarından akılalmaz yöntemler Narin Güran cinayetinde en önemli delil... Altın Almak İsteyenlere Seslendi Tarih Verdi Narin'in cansız bedeni böyle bulundu... Antalya'da açık alanda cinsel ilişki rezaleti Narin Güran cinayetinde 18 dakikalık sır