Mutfağınızda varsa derhal çöpe atın. Dünyanın en zararlı yiyeceğini sakın yemeklere atmayın

Pek çok yemeğe aroma katmasıyla bilinen bulyonlara, uzmanlardan sert çıkış geldi. Bulyonlar, yemeklere lezzet katma özelliğiyle masum gibi görünse de sağlığımıza doğrudan zararlı etki yaratıyor. Bundan sonra bulyon kullanırken tekrar düşüneceksiniz. İşte bulyonun zararları

Yemeklerin ve çorbaların lezzetini artırmak için pek çok ürün kullanılır. Bunlardan biri de et ve tavuk seçenekleri olan bulyonlardır.

Çeşit çeşit yemeklerde kullanılan bulyon en çok, pilav ve çorba yapımında kullanılarak lezzet katar. Ancak bulyon yemeklere yalnızca lezzet mi katıyor?

Bulyonların yemeklere her ne kadar lezzet kattığını düşünsek de sağlığımız için büyük tehlikeler oluşturuyor. Bundan sonra bulyon kullanmadan önce 2 defa düşüneceksiniz. İşte bulyonun zararları…

BULYONDAKİ MSG MADDESİNİN TEHLİKELERİ

‘Çin tuzu’ olarak bilinen mono sodyum glutamat, bulyonun içerisinde bolca bulunur. Ancak bu zararlı madde, uzmanlar tarafından çok tehlikeli olarak adlandırılıyor.

Bulyonun içerisinde bulunan kimyasallar reaksiyona girerek, sağlığımızı tehdit altına alan bir dizi zararı beraberinde getiriyor.

Düzenli olarak tüketilen bulyon; kalp atışında düzensizliğe, nefes almada zorluğa, beyin sağlığına ve Alzheimer gibi pek çok soruna neden oluyor.

YÜKSEK TANSİYONA NEDEN OLUYOR

Bulyonlar, yüzde 50 oranında tuzdan yapılıyor. Bu oran da yaklaşık 1 çay kaşığına eşdeğer oluyor. Tuz tüketimi de kalp ve damar sağlığını önemli ölçüde etkiliyor.

Bulyonlar aynı zamanda bakır ve selenyum gibi önemli vitamin ve mineraller açısından düşük, tuz miktarı yüksek olduğundan kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor.

SİNİR SİSTEMİNİ MAHVEDİYOR

Bulyonun içerisinde mono sodyum glutamat, gerçekten çok ciddi rahatsızlıklara neden oluyor. Yemeklere et ve tavuk lezzeti kazandıran bu madde, merkezi sinir sistemini önemli derecede etkiliyor.

Parkinson, epilepsi ve Alzheimer gibi hastalıklara zemin hazırlıyor. Aynı zamanda insülin artışını tetikleyebilir ve obeziteye de neden olabilir. Bunlara bağlı olarak da böbrek ve karaciğer hastalıkları kaçınılmaz oluyor.

HAMİLELER DİKKAT!

MSG maddesi yalnızca bulyonlarda değil ayrıca cipslerde, dondurmalarda ve hazır çorbalarda da bulunuyor. Bunları özellikle hamile kadınların tüketmemesi gerekiyor.

Hamilelikte tüketilen MSG içerikli gıdalar, plasentadan doğrudan geçerek bebeğe ciddi anlamda zarar veriyor.

Narin cinayetinde 2 isim hakkında kritik gelişme Narin Güran cinayetinde katil belli oldu Galatasaray, Kadıköy'den lider döndü Narin Güran'ın köyü Tavşantepe'deki ölüm listesi Futbolcuları taşıyan otobüs yandı Kızıl Goncalar'ın final tarihi belli oldu