Musa Anter’in oğlu Anter Anter babasının ölüm yıldönümünde hayatını kaybetti

Gazeteci ve yazar Musa Anter’in oğlu Anter Anter, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Anter'in Babası Musa Anter'in ölüm yıldönümünde vefat ettiği belirtildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Gazeteci ve yazar Musa Anter’in oğlu Anter Anter, bu sabah saatlerinde Mardin'deki evinin banyosunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Anter Anter'in cenazesi, otopsi için Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken cenazesi de babasının ilk olarak defnedildiği Ziving köyünde defnedilecek. Anter Anter, babası Musa Anter'in öldürülmesinin 32'inci yılında hayatını kaybetti.

Hayatını bir bölümünü yurt dışında geçiren Anter Anter, yurt dışına çıkış sürecini şöyle anlatmıştı:

“İstanbul’da mimarlık okuyordum, futbola meraklıydım. Amcamlar beni kandırıp Almanya’ya gönderdiler. Daha sonra öğrendim ki Fatma İşmen babama, ‘Oğlun Anter’i buradan çıkar, o da listede’ demiş. Yani Denizler gibi ben de gidecektim. Bu yolda 144 arkadaşım öldü. Bu konuşmadan sonra bizimkiler sayesinde Almanya’ya gittim, oradan İsveç’e geçtim. Bir takım siyasi faaliyetlerim devam ediyordu. Cegerxwin'in kitaplarını ellerimle yazdım, teksilde kendim kaplatırdım.”

‘ÖLDÜRÜRLER YA DA HAPSE ATARLAR DİYE GELMEK İSTEMİYORDUM’

Gençlik yıllarında babasıyla düzenli olarak görüşemediğini söyleyen Anter, “Ben yasaklıydım. Babam da çoğu zaman hapisteydi. Ben çok sık gelemiyordum ama babamla teşrik-i mesaim çok fazlaydı, arkadaş gibiydik. Bugün hayattaysam babam sayesindedir. Bir gün babam işkenceydeyken, ‘Oğlum Anter, Bahoz’u kapatın!” diye bir mektup geldi. Bahoz bizim topluluğumuzdu. Ben hemen uyandım ve ‘Türkiye’den tehdit yiyoruz’ diye İsveç’te haberlerde dağıttık. Babam hapisten çıktıktan sonra 1987’de Türkiye’ye gizli girdim. O zamanlar ailem Türkiye’ye dönmeyi istiyordu. Ben, öldürürler yada hapse atarlar diye gelmek istemiyordum” diye konuşmuştu.

Amca Salim Güran'dan flaş talep! Narin cinayetinde görüntüler ortaya çıktı Van Bronckhorst, Salih Uçan'ı gözden çıkardı TOKİ'den Yüzde 25 İndirim Kampanyası Feci olay: İki kardeş hayatını kaybetti Dolar Almak Dolar Satmak İsteyenler Dikkat