Milliyet'in önünde çağrı yaptılar: 'Bünyamin'i serbest bırakın'

Suriye’de kaçırılan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için meslektaşları İstanbul, Ankara, izmir, Antalya ve Trabzon’da ortak açıklama yaptı.

SURİYE’de görev yaparken kaçırılan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün için Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapıldı.



Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Beşyıldız'ın basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:



"Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, 27 gün önce görev için gittiği Suriye’de kaçırıldı. Bu tutsaklık neredeyse bir aydır sürüyor. Meslektaşımızın bir an evvel salıverilmesini istiyor, tüm yetkilileri Bünyamin Aygün’ün özgürlüğe kavuşması için göreve çağırıyoruz. Tek amacı haber yapmak, kamuoyuna bilgi vermek olan gazeteciler, Suriye’deki çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır cebinde Sarı Basın Kartı taşıyan Bashar Kadumi’den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıklarla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet Foto Muhabiri Bünyamin Aygün, Suriye’de hukuksuzca hedef alınmıştır. Bugün hemen yanı başımızdaki Suriye, gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline gelmiştir. Suriye’de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazeteci hayatını kaybetti. Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. Bashar Kadumi gibi onlarcası da kayıp. Bizler, günlerdir umutla Bünyamin’den gelecek iyi bir haber bekledik hatta bir süre sessizliğimizi koruduk. Bu süre zarfında Milliyet Gazetesi’nin çabalarını da takdirle izledik. Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşımızın hayatı ve sağlığı konusunda da endişeye sevk ediyor."



'GAZETECİLER HEDEF DEĞİLDİR'



Açıklamanın son bölümünde ise Bünyamin Aygün’ün ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına bir an evvel kavuşması için yetkililerden yardım beklendiği vurgulanarak şunlar kaydedildi:



"Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı'nı göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz. Suriye’deki eli silahlı tüm gruplara hatırlatıyoruz; Gazeteciler, tarafsızdır. Tek çabaları kamuoyunun bilgi almasıdır. Canları pahasına boynunda makina, omuzunda kamera taşıyan meslektaşlarımız, Suriye’deki masum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalışmaktadır. Bünyamin Aygün, düşman değildir. Gazeteciler hedef değildir. Lütfen Bünyamin Aygün’ü serbest bırakın."



Açıklamanın Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak pek çok meslek örgütünün de desteği ile Trabzon'un yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da da yapıldığı vurgulandı.



Basın açıklamasının ardından ellerinde 'Gazetecilere Özgürlük' ve 'Bünyamin Aygün’ü serbest bırakın' afişleri bulunan basın mensupları Atatürk Alanı'nda meslektaşlarına poz verdi.



BÜNYAMİN AYGÜN'Ü İSTİYORUZ'



GÖREV için gittiği Suriye'de, kaçırılan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün için meslektaşları İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'da eş zamanlı toplandı. Ortak bir metinle basın açıklaması yaparak tüm yetkilileri Bünyamin Aygün'ün özgürlüğüne kavuşması için göreve çağrıldı



Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) önderliğindeki basın açıklamasına G9 Gazeteciler Platformunun içinde olduğu, Ankara Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Avrupa Gazeteciler Birliği Türkiye Temsilciliği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği destek verdi. Açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün'de katıldı. 



Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması için eş zamanlı yapılan basın açıklaması için meslektaşları İstanbul ve Ankara'da Milliyet gazetesi önünde, İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'nda, Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda ve Trabzon'da ise Gazeteciler Cemiyeti önünde buluştu. 



Milliyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu önünde toplanan gazeteciler, ellerinde Türkçe ve İngilizce yazılı 'Gazeteciler hedef değildir', 'Gazetecileri serbest bırakın', 'Bünyamin Aygün'ü istiyoruz' dövizleri taşıyarak basın açıklamasına destek verdi. 



Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel, diğer illerde de eş zamanlı yapılan ve tek metin olarak hazırlanan basın açıklamasını okudu. Özel, tek acı haber yapmak, kamuoyuna bilgi vermek olan gazetecilerin Suriye'deki çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırıldığını hatırlatarak, "Meslektaşlarımız Suriye'de, hedef alınıyor, tutsak ediliyor" dedi. 





Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Bashar Kadumi'den de haber alınamadığına dikkati çeken Özel, şunları söyledi:"Bugün hemen yanı başımızdaki Suriye, gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline gelmiştir. Suriye'de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazeteci hayatını kaybetti. Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. Bashar Kadumi gibi onlarcası da kayıp. Bizler, günlerdir umutla Bünyamin'den gelecek iyi bir haber bekledik hatta bir süre sessizliğimizi koruduk. Bu süre zarfında Milliyet Gazetesi'nin çabalarını da takdirle izledik. Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşımızın hayatı ve sağlığı konusunda da endişeye sevk ediyor. Bünyamin Aygün'ün, ailesine, sevenlerine ve biz meslektaşlarına bir an evvel kavuşması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı'nı göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz.Suriye'deki eli silahlı tüm gruplara hatırlatıyoruz: Gazeteciler, tarafsızdır. Tek çabaları kamuoyunun bilgi almasıdır. Canları pahasına boynunda makina, omuzunda kamera taşıyan meslektaşlarımız, Suriye'deki masum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalışmaktadır. Bünyamin Aygün, düşman değildir. Gazeteciler hedef değildir. Lütfen Bünyamin Aygün'ü serbest bırakın.Bu açıklamayı Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak pek çok meslek örgütünün de desteği ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'da aynı anda ortak bir metinle yapıyoruz. Burada şuan bizimle birlikte açıklamamıza ortak olan diğer meslek örgütleriyle birlikte her gün bıkmadan daha yüksek sesle 'Bünyamin'in özgürlüğü için haykıracağız.' Dileğimiz Bünyamin Aygün için bu yaptığımız son açıklama olur. Bünyamin Aygün, düşman değildir. Gazeteciler hedef değildir. Lütfen Bünyamin Aygün'ü serbest bırakın. Bünyamin Aygün'e özgürlük istiyoruz.Tüm yetkililerin meslektaşımız için daha fazla çaba göstermesini istiyoruz."



Bu arada açıklamada, Bünyamin Aygün için sosyal medyada sürdürülen çağrılara da, tüm kamuoyundan "#BünyaminAygünserbestbırakılsın" ve "#freebünyamin" hashtagları ile sosyal medyada süren çağrılara destek verilerek canlı tutulması istenildi. 



Avrupa Gazeteciler Birliği Türkiye Temsilcisi Doğan Tılıçda yaptığı açıklamada, Bünyamin Aygün gibi dünyanın dört bir yerinden Suriye'ye giden 50'ye yakın gazetecinin esir tutulduğunu bildirdi. Tılıç, Aygün ve diğer gazetecilerin serbest bırakılması için tüm Avrupa ülkelerinde de bugünden itibaren basın açıklamaları ve protesto gösterilerinin yapılacağını söyledi.



BÜNYAMİN AYGÜN İÇİN MİLLİYET GAZETESİ ÖNÜNDE EYLEM



SURİYE’de kaçırılan ve 27 gündür kendisinden haber alınamayan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için, meslektaşları çalıştığı gazete önünde eylem yaptı. Eylemde Aygün’ün özgürlüğüne kavuşması için tüm yetkililer göreve çağrıldı. 



Milliyet Gazetesi çalışanları ve meslektaşları, Bünyamin Aygün’ün özgürlüne kavuşması için, saat 12.30’da Çağlayan’daki Milliyet Gazetesi önünde toplandı. Aralarında Milliyet Gazetesi yazarları Doğan Heper, Meral Tamer ve Güngör Uras’ın da bulunduğu kalabalık, “Bünyamin Aygün serbest bırakılsın” şeklinde sloganlar attı. Ellerinde Aygün’ün fotoğraflarını taşıyan meslektaşları tepkilerini dile getirmek için fotoğraf makinelerini yere bıraktı.



YETKİLİLER GÖREVE ÇAĞRILDI



Foto Muhabirleri Derneği (FMD), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) adına ortak hazırlanan basın açıklamasını FMD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sezer okudu. Açıklamada, Aygün’ün özgürlüğüne kavuşması için yetkililer göreve çağrılırken, “Tek amacı haber yapmak, kamu oyuna bilgi vermek olan gazeteciler, Suriye’deki çatışmalar sürerken uluslar arası hukuka uymayacak şekilde kaçırılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Bashar Kadumi’den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıkla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün, Suriye’de hukuksuzca hedef alınmıştır” denildi.



MUHALEFET PARTİLERİ DE BU ÇABAYA ORTAK OLMALI



Açıklamada, Suriye’de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazetecinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, “Bizler günlerdir umutla Bünyamin’den gelecek iyi haberi bekledik, hatta bir süredir sessizliğimizi koruduk. Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşımızın hayatı ve sağlığı konusunda endişeye sevk ediyor. Bünyamin Aygün’ün sevdiklerine kavuşması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğüne kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz” denildi.



Arkadaşları ayrıca, Aygün için sosyal medyada sürdürdükleri çabalar için de #BünyaminAygünserbestbırakılsın ve #freebünyamin hashtaglarından destek istediler.



ANTALYALI GAZETECİLER: BÜNYAMİN'E ÖZGÜRLÜK



ANTALYALI gazeteciler, bir süre önce Suriye'de kaçırılan meslektaşları Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması için eylem yaptı.



Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) çağrısı üzerine Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) önünde bir araya gelen Antalyalı gazeteciler, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılmasını istedi. Aygün'ün fotoğrafının yer aldığı 'Bünyamin Aygün'e özgürlük' ve 'Gazetecileri serbest bırakın' yazılı dövizler eşliğinde basın açıklaması yapan gazeteciler, başta hükümet olmak üzere muhalefet partileri ve Dışişleri Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Eyleme, AGC yönetimi de destek verdi.



'MESLEKTAŞIMIZ BIRAKILSIN'



Gazeteciler adına basın açıklamasını okuyan TFMD üyesi Emin Demir, "Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, 27 gün önce görev için gittiği Suriye'de kaçırıldı. Bu tutsaklık neredeyse 1 aydır sürüyor. Meslektaşımızın bir an evvel salıverilmesini istiyoruz. Tüm yetkilileri Bünyamin Aygün'ün özgürlüğüne kavuşması için göreve çağırıyoruz. Tek amacı haber yapmak, kamuoyuna haber vermek olan gazeteciler, Suriye'de çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Beşar Kaddumi'den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıklarla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün hukuksuzca hedef alınmıştır" dedi.



'HÜKÜMETİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ'



Suriye'nin gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline geldiğini anlatan Emin Demir, Suriye'de 2011 yılı Mart ayından bu yana 25 gazetecinin hayatını kaybettiğini, onlarcasının da tutsak edildiğini ya da kaybolduğunu dile getirdi. Günlerce Bünyamin Aygün'den gelecek iyi haberleri beklediklerini ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalmasıyla Aygün'ün hayatından endişe etmeye başladıklarını vurgulayan Emin Demir, "Bünyamin Aygün'ün ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına kavuşması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz. Muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.



BÜNYAMİN 'DÜŞMAN', GAZETECİLER 'HEDEF' DEĞİL



Suriye'deki eli silahlı gruplara da seslenen Emin Demir, şöyle konuştu: 



"Gazeteciler tarafsızdır, tek çabası kamuoyu için bilgi almaktır. Canı pahasına boynunda makine, omzunda kamera taşıyan meslektaşlarımız Suriye'deki mazlum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalışmaktadır. Bünyamin Aygün düşman değildir, gazeteciler hedef değildir. Lütfen Bünyamin Aygün'e serbest bırakın."



MESLEKTAŞLARI BÜNYAMİN AYGÜN’E 'ÖZGÜRLÜK' İSTEDİ





İZMİRLİ gazeteciler Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin organizasyonuyla yaptıkları basın açılamasıyla, 27 gün önce görev için gittiği Suriye’de kaçırılan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması çağrısı yaptı.



Suriye’de kaçırılan foto muhabiri Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için meslektaşları harekete geçti. İstanbul, Ankara, Trabzon, Antalya’yla birlikte aynı anda İzmir’de de Aygün’ün özgür kalması için basın açıklamaları yapıldı. İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanlan gazeteciler, “Bünyamin Aygün’e özgürlük”, “Free Bümyamin Aygün”,“Gazeteciler hedef değildir” pankarları açtı. Basın açıklamasını okuyan Foto Muhabirleri Derneği İzmir Temsilcisi Kadir Kemaloğlu, tutsak olan meslektaşları Bünyamin Aygün’ün bir an evvel salıverilmesini istedi. Tüm yetkilileri Bünyamin Aygün’ün özgürlüğüne kavuşması için göreve çağırdı. 



Kemaloğlu, “Tek amacı haber yapmak, kamuoyuna bilgi vermek olan gazeteciler, Suriye’deki çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırılılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır, cebinde sarı basın kartı taşıyan Bashar Kadumi’den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıklarla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün, Suriye’de hukuksuzca hedef alınmıştır. Bugün hemen yanı başımızdaki Suriye, gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline gelmiştir. Suriye’de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazeteci hayatını kaybetti. Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. Bashar Kadumi gibi onlarcası da kayıp” dedi.



Umut içinde Bünyamin’den gelecek iyi bir haber beklediklerini, Milliyet Gazetesi’nin çabalarını da takdirle izlediklerini belirten Kadir Kemaloğlu, “Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşımızın hayatı ve sağlığı konusunda da endişeye sevk ediyor. Bünyamin Aygün’ün, ailesine, sevenlerine ve biz meslektaşlarına bir an evvel kavuşması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı'nı göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz. Suriye’deki eli silahlı tüm gruplara hatırlatıyoruz; Gazeteciler, tarafsızdır. Tek çabaları kamu oyunun bilgi almasıdır. Canları pahasına boynunda makine, omuzunda kamera taşıyan meslektaşlarımız, Suriye’deki masum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalışmaktadır. Bünyamin Aygün, düşman değildir. Gazeteciler hedef değildir. Lütfen Bünyamin Aygün’ü serbest bırakın” diye konuştu.



Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de yaptığı konuşmada, Aygün’ün serbest bırakılması çağrısına katıldıklarını söyledi. Sertel, “Aygün hiçbir siyasi düşünceye, amaca hizmet etmek düşüncesinde değildir. Sadece mesleğinin ve kendi gazetesinin görevinin peşindeydi. Onu ellerinde bulunduranlara sesleniyoruz. Türkiye’de gazeteciler zaten çok büyük sıkıntılar içerisinde. Çok büyük çileler çekiyorlar. Türkiye’de gazetecilik mesleğini onurlu başı dik insanlar ayakta tutma gayreti içindedir. Aygün sadece ve sadece orada yaşanan savaşın tarafı değil, savaşın bir dünyanın kamuoyuna taşınmasında haberci olarak görev yapıyor. Hemen özgür bırakılmasını istiyoruz. Başbakan, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, devlet büyüklerine bu konuda duyarlı olmaları çağırısı yapıyoruz” dedi. 



Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner de Aygün’ün serbest bırakılması için girişimlerin arttırılmasını istedi. 



Açıklamaya, gazeteciler ve meslek örgütleri temsilcileri katıldı.



(DHA)

 


Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Wanda Nara Siyah Tangasıyla Meydan Okudu! Şakir Paşa Ailesi'ndeki yatak sahneleri alev aldı! Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem