Milli Eğitim Bakanlığı'nda skandal: Sonuçlar sızdırıldı... Bakan Tekin'den ilk açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) yaşanan bir skandal ortaya çıktı. Bakan Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmen atamalarının mülakat sonuçlarının yanlışlıkla sızdırıldığını söyledi. Tekin, "Sızdıran kişi hakkında soruşturma başlatıldı." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını önce yayınlayıp aradan yarım saat geçtikten sonra kaldırması tepkilere yol açtı.

Eğitim-İş Sendikası, “Kimlere torpil yaptığınızı, kimlerin hayatını kararttığınızı gizlemek mi istiyorsunuz? Ya da torpil yaparken birilerini mi atladınız?” sorularını gündeme getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuya ilişkin katıldığı bir canlı yayında açıklama yaptı.

Tekin, "Sözleşmeli öğretmen atamalarının mülakat sonuçları yanlışlıkla sızdı. Sızdıran kişi hakkında soruşturma başlatıldı." ifadelerini kullandı.

Tekin bu konu hakkında açıklama yaparken öksürük krizine girdi. Sunucu Bakan Tekin'e su verdi.

Eğitim-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada MEB’in öğretmenlik mülakat sonuçlarını yayınlayıp yarım saat sonra kaldırmasının "bir şeylerin gizlenmesinden başka bir anlam taşımadığı" belirtildi.

Eğitim-İş Sendikası açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu olay, Bakanlıktaki denetim ve kontrol mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Eğitim sisteminin geleceği, güvenilir ve şeffaf bir yönetim anlayışına bağlıdır.”

FETÖ elebaşının cenazesinden dikkat çeken kareler Daha fazla orgazm olmamak için çekime ara verdi FETÖ'cü Adil Öksüz Ortaya Çıktı! İşte O Görüntüler Bu Filmi İzlemek Yürek İster. Salonu Terk Ettiler! Narin nereye koşuyordu, ya da kimden kaçıyordu? MasterChef Beyza'nın Instagram pozları mest ediyor